zaterdag 19 maart 2011

The One With the Second Try-Out of this Year

Scampi's in lookboter met aardappelnootjes, dat heb ik al regelmatig klaargemaakt. En al zeg ik het zelf, dat begint aardig te lukken en is superlekker! Als La Mamma al vraagt om die scampi's klaar te maken bij hen thuis op een zondagavond, dan is dat toch een schoon complimentje!

't Ventje zou ook graag kunnen koken, maar dan zonder kookboek. Hij vindt dat hij moet kunnen koken door de kast open te trekken en wat ingrediëten in een pot te gooien. Maar hij kan nog geen aardappelen schillen! Hij zou het liefst van al op buikgevoel kunnen koken. Maar moet de basis niet uit en kookboek gehaald worden of bij andere mensen? Vanzelf lukt niets. Maar probeer dat maar eens uit te leggen aan mijn Ventje! (Onbegonnen werk! Dus ik laat hem met zijn neus tegen de muur lopen. Wie niet luisteren wil, moet voelen.)

Enfin.

Dit geheel terzijde natuurlijk.

Maar nu ik over dat op-buikgevoel-koken heb geschreven, is de overstap gemakkelijker gemaakt naar mijn eigenlijk onderwerp.

Gisteren heb ik een getomateerd sausje gemaakt voor bij scampi's met tagliatelli.

Wat heb je hiervoor nodig? Let wel: dit is op buikgevoel en uiteraard moet een kok proeven om iets lekkers op tafel te toveren. Dus je moet het zelf eens uitproberen om te werten of dit iets voor jou is. Succes! *knipoogt*

De benodigdheden dus: -tagliatelli; -een zak diepvries scampi's (maar wel ontdooid natuurlijk); -bakboter; -een flesje room; -vier ontpitte en in blokjes gesneden tomaten; -een doosje gezeefde tomaten; -tomatenketchup; -een visbouillonblokje; -peper, zout en knoflook.

Hoe maken we het?

We koken de tagliatelli in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (een zevental minuutjes). We smelten de bakboter samen met vers geperste knoflook in een wokpan en bakken hierin de scampi's tot ze roze gekleurd zijn. We kruiden het geheel met peper en zout. We kappen het flesje room over de scampi's en roeren alles goed om. We voegen wat gezeefde tomaten toe. We roeren alles opnieuw goed om. We gooien het visbouillonblokje erbij en kruiden verder met peper, zout en knoflookpoeder. We knijpen ook een beetje op de fles tomatenketchup en gieten dit ook bij in de pan. Nu is het moment aangebroken waarop we al een eerste keer gaan proeven. We kieperen er de blokjes tomaat bij. We roeren het geheel weer goed om. We proeven nog eens en kruiden bij naar smaak (de tomatenketchup wordt ook naar smaak toegevoegd). We gieten de tagliatelli af.

We leggen wat tagliatelli in een diep bord en gieten er twee grote lepels getomateerde saus over.

Het sausje is even snel klaar als de tagliatelli gekookt is, zonder de vorbereidingen natuurlijk.

Liefs,
Me die blij is dat ze dit gerechtje heeft uitgeprobeerd want 't was lekker!

1 opmerking:

 1. Greetings from USA! Your blog is really cool.
  Are you living in Belgium?
  You are welcomed to visit me at:
  http://blog.sina.com.cn/usstamps
  Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen