dinsdag 15 maart 2011

The One With the Columniste

Schrijven. Het is een vak apart! Deze blog lukt nog vrij goed (vind ik en denk ik). (Bijna) Overal vind ik wel inspiratie en dan hoop ik dat ik daar een mooi verhaaltje rond brei. (Jullie mogen nu allemaal bevestigen dat mijn blog héél goed is en dat jullie dit graag lezen. Goed voor mijn ego ...)

En om effe van de hak op de tak te springen ...

Bij mijn ouders thuis (vanaf nu zal ik dit omschrijven als Oudershuis) hebben ze de DVD box met alle seizoenen van Sex and the City (vanaf nu zal dit afgekort worden naar SATC).

Wat is nu de link tussen SATC en schrijven?

Zoals jullie misschien wel weten is één van de hoofdrolspeelsters in deze serie een columniste. Als ik naar de reeks kijk (wat al lang geleden is. Van de tijd dat ik mij nog in het Oudershuis bevond. Dat is ook al twee jaar geleden ondertussen ...), dan heb ik precies de indruk dat zij wel leuk schrijft.

Om zeker te zijn dat zij plezant schrijft (en om ook een beetje inspiratie op te doen. Wie weet ...) ben ik bezig met de afleveringen op te nemen zodat ik ernaar kan kijken (liefst tijdens de strijk. Ik vind niet dat je hiervoor op je gemak moet zitten en dan voel ik mij niet schuldig ook niet als mijn huishouden een beetje blijft liggen. Wat dus niet het geval zal zijn als ik het aangename - SATC - aan het nuttige koppel - de strijk).

Ik ben in het midden van een seizoen begonnen met de afleveringen op te nemen. Maar dat is nu niet zo'n ramp. Ik vind SATC een reeks die gemakkelijk te volgen is. Zeker als je alle seizoenen twee jaar geleden nog hebt gezien en een geheugen hebt dat je de grote lijnen van een verhaal (of het nu een film, een serie of een boek betreft) blijft onthouden.

Liefs,
Me die straks gaat strijken zodat ze een uitvlucht heeft om naar SATC te kijken.

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk ook veel reeksen in uitgesteld relais. Nooit tijdens het strijken want dan verbrand ik gegarandeerd één van mijn voorpoten :-)
  En SATC, daarvan zag ik reeks 1, maar 't kon me niet echt bekoren. Qua 'chickstuff' zie ik dan al veel liever Desperate housewives of Grey's anatomy.

  En blijf maar schrijven, je blog is zeer goed en al (ego genoeg boost gekregen nu? ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je blog erg leuk en je schrijfstijl ook.

  Je hebt van jezelf inspiratie genoeg.
  Gewoon zo doorgaan!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen