dinsdag 29 maart 2011

The One With the Mailman

Het Zonnetje schijnt, dus als ik 's avonds thuiskom, dan neem ik een tuinstoeltje en zet mij aan de straatkant in 't Zonnetje ('t is eigenlijk ook de enige plaats waar ik om halfzes zon heb. Vanachter in de tuin is er dan alleen nog schaduw.) Tegenwoordig is dat niet met een boekje, maar met een kunstwerkje voor mijn metekindje. Ik heb zo'n borduurwerkje gekocht dat ik aan het maken ben. Normaal is dat een knutseldingske voor kinderen. Dus als kinderen dat kunnen, dan ik ook! Ik moet nog een stuk lucht maken en dan is 't klaar! Dan zal ik wel een boekje moeten vinden om in 't Zonnetje te lezen ... Of een ander knutselwerkje ... We zien nog wel?

Enfin. Dit alles als inleiding en eigenlijk helemaal niet over onze postbode. Maar daar kom ik nog toe.

Gisteren - toen ik in het Zonnetje zat - kwam mijn Ventje thuis. Hij gluurde in de brievenbus (kijken kan je dat niet noemen, want die postgleuf is toch niet zo breed. 't Is dus eerder turen dat hij deed.) en zag dat er vier enveloppen in de brievenbus zaten. Enveloppen betekenen bij ons meestal facturen, maar aangezien het het einde van de maand is, zou dit ons verbazen. Normaal krijgen wij die aan het begin van elke maand. "Als daar brieven voor de buren bij zitten, want vier is veel te veel voor ons, dan ga ik morgen toch eens mailen naar de post, want dan is onze postbode écht tam. Of zou dat de sorteerder zijn die ze op straat en nummer steekt?" was dus het eerste dat 't Ventje zei.

Wij hebben tegenwoordig gemerkt dat onze postbode veel brieven verkeerd steekt. Van de buren naast ons kan ik nog enigszins begrijpen, maar van mensen die in een heel andere straat wonen? Dat kan toch niet meer, he!? Ik denk dan altijd van die brieven opnieuw in de rode  brievenbus te steken, maar om één of andere reden vergeet ik dit altijd.

't Ventje gaat de sleutel halen en bleek dat de vier enveloppen toch voor ons waren, dus hij hoefde helemaal niet te mailen. Maar toch ...

Ik hou mijn hart vast voor de volgende keer er weer iets verkeerds zit!

Liefs,
Me met vrij frequent de verkeerde brieven in haar brievenbus.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Me,

  Heb je toch een borduurwerkje gevonden voor je metekindje! Wat leuk! Is het eentje van Winnie the Pooh geworden? Veel plezier ermee!

  Bij ons steken ze ook vaak de verkeerde brieven in de bus. Het is alsof ze geen moeite meer willen doen om ze juist te bezorgen.

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Sofieke,

  Aangezien het kamertje v an mijn metekindje als thema 'paarden' krijgt, heb ik een paardkunstwerkje gekocht. Het thema in het kamertje van het petekindje van mijn Ventje zal Winnie the Pooh worden. Ik heb zo nog geen naaiwerkje gevonden, maar blijf toch zoeken. Is het niet voor nu, dan misschien voor binnen een paar jaartjes, he. :)

  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier met het naaiwerkje! Laat je het zien als het af is?

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen