donderdag 17 februari 2011

The One With the Nail Studio

Ik ben niet het type vrouw dat zich maquilleert, dat heb ik gisteren al vermeld. Ik ben niet echt het type dat er altijd als een barbiepop bijloopt (mijn excuses als ik met deze uitspraak tegen sommige schenen stamp, maar dit is mijn blog en mijn idee). Ik verzorg me wel graag. En ik kan ervan genieten om me bij de kapper en de schoonheidsspecialiste (hoewel, die wax en dat epileren valt ook niet echt mee ...) onder handen te laten nemen.

Maar wat ik wel alle vier weken (laat) doen, is mijn gelnagels bijwerken.

Ik ga nu al vier jaar bij dezelfde vrouw thuis. Zij doet dit supergezellig op haar gemak in haar living. En dat is in feite puur genieten!

Elke vier weken zitten we twee uur knie-aan-knie aan een supersmal tafeltje. En zo gebeurt het dat wij elkaar onze levensverhalen vertellen.

In feite is mijn nagels laten bijwerken een soort therapie voor mij. Ik lucht mijn hartje bij deze nagelstyliste/vriendin. Zij doet hetzelfde bij al haar klanten (denk ik). We weten wat er zich in onze levens afspeelt, maar we lopen elkaars deur niet plat. We bellen elkaar in feite ook niet om te vragen hoe het gaat. Zij heeft het gigantisch druk. 't Ventje en ik hebben het ook vrij druk (met zijn momenten. Nu heb ik de indruk dat er een paar rustige weekends aankomen. Zal ons ook eens deugd doen.).

Maar nagelstyliste en ik hebben al afgesproken dat we na onze verhuis (ik trek naar ons nieuw liefdesnestje. Zij trekt ook bij haar hartedief in. Dus de nagels gaan stopgezet worden langs haar kant. De afstand wordt te groot aan mijn kant.) contact zullen houden met elkaar en dat we dan wél zullen afspreken zonder het geluid van vijlen en de warmte van lampen.

Ik ben eens benieuwd. Want na vier jaar ben ik haar toch ook een beetje gaan beschouwen als een vriendin. Dat is volgens mij het verschil tussen een nagelstyliste thuis en een professionele nagelstudio. De afstandelijkheid bij deze tweede is groter.

Liefs,
Me die er vanavond weer nieuwe nageltjes gaat laten opzetten en gaat genieten van het gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten