vrijdag 25 februari 2011

The One With the Easy Money

Om ons huisje te kunnen afbetalen, om kleren en schoenen te kunnen kopen, om niet te verhongeren of te verdorsten ... gaan het Ventje en ik allebei fulltime werken. En hard werken! Niet dat we een fysiek intensieve job hebben. We hebben allebei een 'bureaujobke', maar mentaal is dat ook niet te onderschatten. Hij verantwoordelijk voor het systeemtechnische van de facturatie van een energie-leverancier in België. Ik credit controller met meer verantwoordelijk voor de dubieuze debiteuren bij een bouwbedrijf.

Noch het Ventje, noch ik zijn 'carottentrekkers'. Dit zijn mensen die naar hun werk gaan en daar zitten te niksen (of bijna te niksen) en het minimumwerk doen dat van hen verwacht wordt zonder supplementen en die denken dat een ander zijn job wel zal overpakken. Wij kunnen dat niet.

We werken allebei heel hard en verdienen zo onze boterham. We verhongeren niet en hebben 'n huis gekocht, dus de riem zal sowieso wel aangespannen worden maar we overleven het wel.

Er zijn nochtans manieren om sneller aan veel geld te komen, het zogenaamde 'Easy Money'.

Waarschijnlijk moet ik hier niet beginnen schrijven over de Meisjes van Plezier die heel gemakkelijk veel geld verdienen door een leuke job uit te oefenen. Ik ga hier niet verder over uitwijken, maar ik denk dat jullie wel weten wat ik bedoel.

Ik heb het over een ander beroep waar je veel geld me kan verdienen, denk ik, zonder echt gigantisch hard te werken (let wel: dit is MIJN mening en zo zie IK het. Ik ken de wereld niet waarover ik zal schrijven dus ik kan er volledig naastzitten. En moest ik iemand tegen de schenen stampen, dan verontschuldig ik mij daarvoor al bij dezen.).

Ik heb het over de schoonheidsspecialiste waar ik gisteren geweest ben. Een beetje wax op mijn bovenlip, een beetje wax op mijn wenkbrauwen (allez, eronder, want ze staan er nog, he!) en dan trekken waardoor ik begin te wenen. Jaja ... Wie mooi wil zijn, moet lijden, he ... Dan nog effe met een pincetje en een vergrootglas erover en hup! Vijf minuten heeft dat geduurd!

"Dat is dan 16 euro alsjeblief."

16 euro voor 5 minuten is 192 euro op een uur is 1536 euro op een dag is € 30 720 op een maand met 20 werkdagen ...

Jaja, ik kan de rekensom wel maken!

Natuurlijk, de producten moeten betaald worden. De verwarming en elektricitiet moet betaald worden. De investeringen moeten teurgbetaald worden. Ik weet ook wel dat er kosten zijn, maar toch ... (Ik ben niet naïef of dom of onwetend.)

Liefs,
Me die blijkbaar op zoek moet gaan naar een job waar het geld gemakkelijker binnenrolt ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten