vrijdag 22 april 2011

The One With the Pic Nic

Het Zonnetje schijnt en wij zitten binnen... Te werken... Is toch triestig, he! Hopelijk is het dit weekend ook nog zo'n goed weer, dan kunnen we buiten zitten!

Morgen hebben we niks gepland, behalve kuisen en gras afrijden. Maar met de achterdeur wijdopen, heb je ook het gevoel dat je buiten bent. De vogeltjes fluiten dan ... (Ahneen, niet ten huize Me, Myself and We! Bij ons ligt er een dood exemplaar aan de achterdeur! 't Ventje moet dat nog opruimen. Sorry, maar ik kom daar niet aan, zenne, aan zo'n half opgevreten kadaver ... Brrr ...)  

Zondag gaan we een dagje naar mijn schoonzus en - broer. De kleinste wordt 8 jaar en we gaan zijn verjaardag vieren. Weet je wat die kleine kapoen gevraagd heeft al cadeau? Een cadeaubon van Dreamland! Ik sta ervan versteld dat een kind van die leeftijd al weet wat een cadeaubon juist inhoudt. Maar ja. Kinderen worden ook slimmer, he. En met een idee van mama en papa in het achterhoofd, is datnogal snel gezegd.

Maandag gaan we dan - bij mooi weer - naar de Jaarmarkt in Leest. Met heel de familie. Ik ga mijn nieuwe schoentjes aandoen (later meer hierover) en ik weet al perfect wat de rest van mijn outfit zal zijn. Jaja, ik ben een vooruiziende dame. *knipoogt* Maar wat ik vanavond ga aandoen om te gaan eten bij vrienden, dat weet ik nog niet. Ik dacht mijn kleedje aan te houden, maar ik heb gezien dat ik dat aan het vuil maken ben. Er zijn al plekken op. Ik heb nochtans een gewoon bureaujobke, maar ik denk dat ze komen van zeepwater (je kent dat wel, je hebt net je handen ingezeept en hup, daar loopt een straal water met een beetje zeep tussen en dat drupt dan op je kleedje). Dus dat vliegt straks in de was en 't zal iets anders worden. Maar wat? Zal straks wel zien als ik voor mijn kast sta.

Maar om nu terug te komen op die prachtige zon die al een paar dagen schijnt en om te verwijzen naar mijn titel en de bijgevoegde afbeelding, kan ik jullie meedelen dat ik mij aan het reppen ben om dit bericht af te krijgen zodat ik om 12u30 naar buiten kan gaan met mijn collega om met onze snoeten in de zon te gaan zitten op één van de picknicktafels die op het gras staan. Een halfuurtje. Maar je begint het bij mij al te zien. Mijn sproetjes komen erdoor en er komt al een klein kleurtje op mijn armen.

En jullie? Wat doen jullie om optimaal van de zon te genieten bij gebrek aan tijd als jullie 's avonds thuis komt van jullie werk?

Liefs,
Me die zo dadelijk vitamine D zal opslorpen gedurende een halfuurtje.

2 opmerkingen:

  1. Simpel. :-)
    In het onderwijs gaan en in al je tammigheid in de zon gaan liggen tijdens de paasvakantie en over een 2-tal maand herhalen we dat nog eens, maar dan wat langer.
    Ik kan het iedereen aanraden *g*

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lie, ik heb de studies geprobeerd, maar ik denk dat ik het verkeerd heb aangepakt. Ik heb trouwens een opleiding gevonden in Aalst om vanuit je eigen werkervaring naar het onderwijs te kunnen overstappen. Ik ga mij daar eens informeren, want zou héél graag in het onderwijs stappen. Niet voor de vakanties, maar voor de voldoening die het mij zal geven. Iedereen zegt me dat ik een echte leerkracht ben. Ik ga mijn plannen gewoon eens deftig uitwerken om 't Ventje te overtuigen en dan begin ik eraan. Hij vindt mijn ideeën nogal 'vaag' tegenwoordig. Maar bon. Ik ga dus je advies volgen en hopelijk binnen een paar jaar naar het onderwijs overstappen. :-) (Ik loop hier al langer mee rond hoor. ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen