vrijdag 8 april 2011

The One With the Clean Desk

Soms krijg ik het in mijnen bol, zoals ze bij ons zeggen. Ik ben - vooral op mijn werk - een pietje precies. Mijn bureau moet ten allen tijde spic en span zijn. Ten slotte zit ik hier wel 40 uur per week. (Meestal iets meer, want ben altijd een half uur te vroeg...)  Maar dat is hier nogal moeilijk, dat bureau proper houden...

Ten eerste zitten wij een enorm oud gebouw dat verschrikkelijk veel stof aanmaakt.
Ten tweede zijn wij verplicht om aan onze bureaus te eten bij gebrek aan een refter.

Allemaal zaken die het hier niet properder op maken natuurlijk. Om niet te zeggen dat het verschrikkelijk onhygiënisch is.

We hebben dan ook nog de 'chance' dat de zon schijnt. Het stof valt dan drie keer zo hard op door het licht! En daardoor kreeg ik het dus in mijnen bol.

Heb zonet heel mijn bureau afgewassen! Computerschermen, toestenbord, muis, bakjes, buraublad zelf ... En ik moet zeggen: it feels good!

Hebben jullie ook zo van die 'dwangneuroses'?

Liefs,
Me die deze namidag beter zal werken door dat propere bureau.

1 opmerking:

 1. Zo herkenbaar: wij moeten ook aan ons bureau eten uit gebrek aan een refter/vergaderzaaltje/lege tafel met voldoende stoelen rond. Vind het ook vies, nu al want ik ben er nog maar pas begonnen. Heb dus nog niet meteen mijn toetsenbord durven kuisen (wat gaan mijn collega's anders wel denken van die nieuwe, he?)
  Ik probeer wel steeds mijn bureau zo leeg en opgeruimd mogelijk te houden (net zoals in mijn vorige job) (wat de collega naast mij heel grappig vindt. Zijn stapels liggen tot op mijn bureau (en niet een beetje he). Ik duwde ze vrijdag al een centimeter zijn kant op. Elke dag een cm tot ze op zijn bureau liggen, da's het plan).
  Een opgeruimd bureau doet toch ook verdomd goed als ik 's avonds naar huis ga. En ik denk dat ik binnenkort een pakje vochtige doekjes in mijn schuif ga steken om snel over mijn bureau te kunnen halen na de boterhammekes...

  Mijn advies dus: doe zeker zo voort. Die collega's gaan gewoon jaloers zijn van zoveel stralende properheid en de werklust gaat er helemaal af stralen!
  (ps: bedankt voor de award, he. Ik kom er binnenkort zeker op terug op mijn blog, maar eerst enkele dringendere posts klaarkrijgen want iedereen wacht op nieuws)

  BeantwoordenVerwijderen