maandag 11 april 2011

The One With the Aftersun

Gisteren was het dus een zeer zonnige dag. Ik heb ervan genoten. Bij mijn schoonmama hebben we op het terras gezeten. Ik met mijn gezicht recht in de stralen van Mevrouw de Zon. En wat stelde ik gisterenavond vast? Dat de mouwen van mijn t-shirtje in mijn armen staan!

"Onze bleekscheet krijgt kleur" zei 't Ventje gisteren.

En OK, het is niet heel fel ofzo. Maar toch heb ik al aftersun gesmeerd! Ahja, mijn huid is gehydradeert door de zon, dus nu moest ik ze terug hydrateren. 't Scheelde niet veel of 't Ventje lachte me uit met deze uitleg, en ergens kan ik dat ook verstaan. 't Is ocharm 20°C en ik smeer mij al in!

De geur van afstersun doet mij aan vakantie denken ... En dat is een zalig gevoel! Langs de ene kant verlang ik er dan naar, naar vakantie. Langs de andere kant kijk ik terug naar die mooie reis van vorig jaar.

't Ventje en ik zijn nog maar één keer naar 't buitenland geweest. Vorig jaar naar Spanje. Daarvoor zijn we meegeweest met mijn ouders naar de Ardennen. Maar om eerlijk te zijn heb ik als kind niet veel reizen meegemaakt.

Als klein kind gingen wij al wel eens naar Center Parcs ofzo. Niet dat ik mij daar veel van herinner, maar het werd wel gedaan. Nu we wat ouder zijn, weten we ook wat dat kost, en dan kijk je daar toch op een andere manier naar.

Ik denk dat de allereerste keer dat ik naar het buitenland ben geweest in 1997 of 1998 moet geweest zijn. Tijdens de paasvakantie. We zijn toen (mijn ouders, broer en zus) met de mobilhome naar het Zuiden van Frankrijk gereden. We hebben toen wat tijd doorgebracht in Nice, Saint-Tropez, Monaco en Cannes en ik moet toegeven: dat was plezant! Ik zou er wel graag nog eens naartoe gaan. Mijn ouders hebben toen trouwens vastgesteld dat ze een beetje te veel gereden hebben met de mobilhome. Het was trouwens ook maar voor een week.

In 1999 zijn we twee weken met de mobilhome naar Schotland gereden. Mijn ouders, broer en zus en zelfs mijn tante, nonkel, nevene en 't lief van één van mijn neven. We waren met tien. Niet in één mobilhome! Maar met twee. En dat was eigenlijk ook heel plezant. We zijn niet het type mensen dat op een camping gaan staan. We hebben toen heel de kustlijn afgereden. En dat was mooi.

In 2004 zijn we naar Noorwegen geweest met de auto. Bijna met dezelfde groep. Alleen was mijn toenmalig lief erbij en mijn neef met zijn lief zijn thuisgebleven. Zij konden geen verlof krijgen en zij was zwanger van 't eerste kindje. Dus ja. We hebben één week in een huisje gezeten. De tweede week in een ander huisje aan een meer. De eerste week zaten we zelfs zo hoog dat we boven de boomgrens zaten en ik moet toegeven: dat is een héél raar zicht! En ook het feit dat het daar 's nachts niet donker wordt is wreed speciaal! 

In 2005 ben ik met mijn toenmalig lief naar Rome geweest met het vliegtuig. Het was de eerste en tot nu toe de enige keer dat ik gevlogen heb. En tijdens die reis (ik was toen bijna vier jaar samen met mijn lief) ben ik beginnen nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik niet meer verliefd op hem was. Na die reis zijn we niet lang een kopel gebleven. Jammer genoeg ben ik alle foto's kwijt. Maar ik zou er sowieso nog eens graag naartoe willen gaan!

En dan vorig jaar, in 2010, zijn 't Ventje en ik met de auto naar Spanje gereden. Een hotel met zwembad. Dicht bij het strand. En 't was een heerlijke relaxvakantie!

En jullie? Zijn jullie veel op reis gegaan tijdens jullie kindertijd? En gaan jullie nog veel op reis, vooral dan naar het buitenland?

Liefs,
Me die er zeker van is dat ze dit jaar niet naar het buitenland zal kunnen gaan wegens 'andere prioriteiten'.

2 opmerkingen:

 1. Wij hebben vroeger heel wat afgereisd met mijn ouders: Frankrijk en Spanje (met de tent, heel leuk en avontuurlijk), Italië (ideaal want ik was toen een vreselijk romantische puber...), Zwitserland (lekker actief: veel bergwandelingen) en elk jaar gaan we meermaals op familiebezoek in Nederland.
  Verder ben ik ook al in Engeland geweest (heel Brits, lekker grijs weer enzo), en met mijn vriend, die met zijn ouders nooit op reis ging, ben ik intussen ook al naar Azië en Afrika geweest. Hij wou graag zijn 'schade' inhalen :)
  Dat waren hele mooie reizen, al hoeft het zeker niet altijd zover te zijn. De tweede mooiste reis was onze kampeervakantie in Normandië van enkele jaren terug.
  Voor dit jaar nog geen vakantieplannen hier. We zijn doorgaans nogal late beslissers... Noorwegen is wel een kanshebber omdat daar vrienden van ons wonen en we gingen al lang eens op bezoek gaan. Ik kijk er al naar uit alleszins.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Ik heb ook al een klein beetje kleur gekregen van de zon dit weekend. Vroeger toen ik nog bij mijn ouders woonde, ben ik elk jaar op vakantie geweest met het gezin (ma, pa en ik). Ik ben het meeste in Oostenrijk geweest (de favoriet van mijn ouders), ik ben ook nog in Italië, Kreta, Cyprus, Spanje en Frankrijk geweest.

  En 2 jaar geleden zijn mijn ventje en ik op huwelijksreis geweest in Rhodos (Griekenland). En spijtig genoeg is die vakantie wat tegengevallen (slecht hotel, vies eten, niks te beleven,...) Maarja dat kunnen we helaas niet meer overdoen.

  Ik zou heel graag nog eens op vakantie willen gaan, maar dat gaat nog wel eventjes duren denk ik. Het is allemaal zo duur he!

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen