vrijdag 29 april 2011

The One With the Dream

Vandaag vindt het eerste grote huwelijk van de eeuw plaats. Ik ben blij voor het bruidspaar. Want de Liefde van je leven tegenkomen en je voor eeuwig met hem/haar verbinden, het kan zo schoon zijn.

Ik kan er jammer genoeg niet van meespreken...

't Ventje heeft ooit eens zijn ex ten huwelijk gevraagd. Zes maanden voor de trouw moest hij alles annuleren. Zal hem pijn hebben gedaan. Daar twijfel ik niet aan. Maar soms - heel soms - bekruipt mij het gevoel "Waarom zij wel en ik niet?"

OK. We hebben samen een huis gekocht, dat is ook al iets.

Maar ik zou zoooooooo graag ten huwelijk gevraagd willen worden door mijn Ventje. Ooit komt dat er wel van, volgens 't Ventje. Ik zal hem maar geloven zeker en niet te veel zagen?

Op dat vlak ben ik een vreselijk romantische. Mooie verlovingsring inclusief diamant alsjeblief-dankjewel. Een verlovingsfeestje zullen we wel laten organiseren door De Feestneus. Een simpel tuinfeest met een witte tent, een hapje en een drankje (geen vijfgangendiner! Het is nog niet ons huwelijksfeest,he). Veel balonnen en gelach. Allemaal gelukkige mensen. In de eerste plaats 't Ventje en ik. Met zo'n glimlach op onze gezichten die er niet af te slaan is.

Nadien dan natuurlijk ook een superfantastich trouwfeest, zal eveneens georganiseerd worden door De Feestneus. Ik heb zelfs al een idee wat voor jurk ik wil! (Niet het exemplaar op de foto.) De bloemen van het bruidsboeket mag 't Ventje kiezen. Een superelegante trouwring in zowel geel - als witgoud. (Die op de foto zijn niet zo elegant. Misschien kunnen wij ze ook zelf laten maken! Zoals onze beste vrienden! Die hebben pas een originele trouwring! Koperkleurig goud in combinatie met witgoud en zij hebben elk in hun ring de vingerafdruk van de ander. Is wel héél origineel en tof, vind ik. Maar wij zullen dat niet kunnen nadoen natuurlijjk...)

Ik droom ervan. Echt waar. Ook al ben ik er mij van bewust dat die dag zo voorbij vliegt. Maar toch...

Ja, ik wil.

En jullie? Hoe zat het bij jullie? Hoe was het aanzoek? Wat voor feest hebben jullie gegeven? Hoe hebben jullie die dag beleefd?

Liefs,
Me die stiekem in haar hoofdje heel haar trouwfeest heeft uitgewerkt.

5 opmerkingen:

 1. Ik ben getrouwd om puur praktische redenen. Ik was zwanger van onze eerste en het was toen nog erg ingewikkeld om geregistreerd vaderschap enzo te doen. Dus conclusie was we kunnen net zo makkeljk trouwen. Niet romantisch dus. Toch was het dat op de dag zelf wel. Het gaat er namelijk alleen maar om of je van plan om elkaar de rest van je leven trouw te blijven, of je er vertrouwen in hebt dat je liefde een leven lang mee gaat. En dat kan geen enkele ceremonie, ambtenaar of ring voor je bepalen. Das allemaal uiterlijke schijn. Dus als jouw ventje dat al door allerlei andere dingen laat zien............. dan is zo'n trouwdag misschien toch alleen maar uiterlijke schijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook getrouwd omdat we anders niet mogen adopteren. Morantisch eh? :-)

  Ik heb een megahandtas, 't lijkt wel een circustent. Op een avond zat ik ergens op café en ik begin in die zak te rommelen (duurt altijd eeuwen om er iets in terug te vinden) en ineens heb ik een doosje vast.
  'Eindelijk zeg' zei mijn man 'Dat zit er al een week of 2 in, blij dat je het eindelijk eens vast hebt'
  Doosje open, mooie ring :-)

  'Bwa, ik dacht dat ge misschien wel eens wou trouwen en misschien ook wel een ring hebben wou.'

  Manlief is niet echt morantisch, maar voor zijn doen was het meer dan goed genoeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Ella: Ik heb aan het Ventje v oorgesteld om naar het gemeentehuis te stappen en ons te laten trouwen, zonder poespas. Puur voor de praktische kant van ons huisje. Hij wil niet. Het is hij die ineens een kasteel wil kunnen afhuren als we ons in het huwelijksbootje gaan begeven. Ik weet ook niet waarom, maar ik ga dat niet tegenspreken. @ Lie: Zijn jullie niet getrouwd omdat jullie elkaar graag zien? Ik denk het wel. En dat is altijd morantisch. :) Ik vind zijn aanzoek anders wel héél origineel! :) Moest er van lachen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tuurlijk zien we elkaar graag, maar hadden we niet in deze ferti-shit gezeten, dan waren we nooit getrouwd. Voor hem hoefde het niet en voor mij was het nu ook niet echt een nodig, maar kijk, we hebben het toch gedaan.
  Ik vond wel dat als we trouwden er een spetterend feest aan vast moest hangen en dat heb ik ook gekregen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zolang jullie van die dag genoten hebben Lie, dan is 't goed. :)

  BeantwoordenVerwijderen