zaterdag 16 april 2011

The One With the Library

Op deze blog ben ik op een zeer leuk boek uitgekomen. Ik zou voor dit boek best eens naar de bibliotheek gaan om dit te gaan lenen zodat ik het kan lezen, maar langs de andere kant: ik ben niet zo'n fan van bibliotheken...

Ik ben iemand die zeer veel zorg besteed aan haar boeken. Ik zorg ervoor dat ze niet vuil worden, dat er geen ezelsoren aan geplooid worden (sommige mensen doen dat om aan te duiden dat ze tot daar aan het lezen zijn in plaats van een bladwijzer te gebruiken) en dat de kaft niet beschadigd word. Ik vind dat de boeken uit de bilbiotheek soms met minder respect behandeld worden. En het is toch leuker om in een 'proper' boek te lezen. Daarom ben ik geen fan van bibliotheekboeken, maar koop ik het meeste van mijn boeken.

Zo heb ik ooit eens een boek uitgeleend aan een collega. Ik kreeg die vuil terug (je kent dat wel, dat de bladen aan de randen vuil zijn van in een vieze tas/zak te worden meegenomen). Vanaf dat ogenblik wist ik dat ik nooit nog een boek ging meegeven met deze collega.

En bij jullie? Hoe denken jullie over het met respect behandelen van boeken?

Liefs,
Me die trots is op haar boekenkast en later (als we in ons nieuw huisje zitten) een mooiere gaat hebben.

2 opmerkingen:

  1. Ha grappig! Wij zijn alletwee leesverslaafd en kopen ook 't liefst onze boeken. In de bib vind ik gewoon vaak mijn goesting niet.

    En reken maar dat die met alle respect moeten behandeld worden! En een mooie grote boekenkast zou hier ook wel van pas kunnen komen. Onze boeken liggen op elk vrij plekje, in rijen, in stapels, in echte torens zelfs... Ik heb zelfs al boeken in bakken en dozen moeten steken uit plaatsgebrek :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Marit, je zal dan wel nog meer boeken hebben dan ik. Maar ik weet dat ik te weinig plaats heb, dus hou ik me in met ze te kopen. :) Later, als we groot zijn en verhuisd zijn, zal ik uiteraard mijn mooie boekenkast showen, he!

    BeantwoordenVerwijderen