woensdag 25 mei 2011

The One With the To-Do List

Ik ben een lijstjesmadame. Zowel op 't werk als privé. Ik schrijf elke dag wat ik die dag moet gedaan hebben. Nu ben ik niet het type dat als ze op 't werk haar lijstje niet afgewerkt krijgt binnen de werkuren, dat ik dan overuren klop. No Way José! Wat vandaag niet gedaan is, is voor morgen.

Thuis heb ik in feite hetzelfde gedacht.

Ik heb nooit lijstjes die onrealistisch zijn. Als ik een werkje opschrijf waarvan ik weet dat ik daar veel tijd voor nodig heb, dan zal ik minder werkjes opschrijven zodat ik alles wel gedaan zou kunnen krijgen.

Ik maak ook boodschappenlijstjes. Anders bestaat de kans dat ik met onnuttige dingen thuis sta en het broodnodige vergeet. Ik ken mezelf.
Ik maak - als ik iets organiseer - ook altijd gastenlijstjes. Al is het maar voor een stomme home-party.

Ik heb dan ook altijd mijn notitieboekje bij de hand. Zo ben ik momenteel een lijst aan het schrijven van alle belangrijke verjaardagen (familie en vrienden van ons) om binnenkort eens een mooie verjaardagkalender te maken. Zelf te maken. Zou toch machtig en prachtig zijn? Alleen weet ik nog niet goed hoe ik hieraan moet beginnen. Zijn zorgen voor later, want ik heb daarnet in mij andere blog ook een lijstje opgesteld dat ik graag met jullie wil delen:
Nog 3 weken en 't petekindje van 't Ventje wordt geboren.
Nog 6 weken en we krijgen de sleutel van ons huisje.
Nog 7 weken en mijn metekindje wordt geboren.
Nog 8 weken en we zijn met vakantie voor 2 weken.
Nog 14 weken en we wonen in ons nieuw huisje.


Zoals jullie kunnen zin gaat er zeer weinig tijd overschieten om een verjaardagskalender te maken.

En de lijstjes? Dat moet ik afleren om te maken... Ik moet meer leren genieten van het hier en nu en niet van het wat-nu-als...

En jullie? Maken jullie ook stomme lijstjes? Of alleen boodschappenlijstjes?

Liefs,
Me die haar To-Do lijstje voor vanavond niet heeft opgeschreven maar wel kent.

1 opmerking:

  1. yep yep yep, ik ben een lijstjesmens. Op het werk en thuis. Zelfs of 'vrije dagen', wanneer ik eigenlijk gewoon kan doen waar ik zin in heb. Dan zet ik dat toch even op een lijstje; ik moest het maar vergeten. Voor boodschappen, idem. Ik maak lijstjes (maar vergeet die vaak). En dan neem ik altijd wel dingen mee die er niet op stonden, en dingen niet die er wel opstonden. Sja ...

    BeantwoordenVerwijderen