vrijdag 20 mei 2011

The One With the Nightmare


Eventjes een "zwaarder" blogje, maar ik moet het van me afschrijven, want ik denk dat er sommige van mijn lezers me wel zullen begrijpen. Ik denk dat ik een paar 'verwanten' ga tegenkomen hier.

Op 29 juli 2010 ben ik naar het UZ Brussel geweest voor 'n gewoon routine-onderzoek. Er werd toen een uitstrijkje genomen.
Op 2 september 2010 kreeg ik een brief naar aanleiding van dit uitstrijkje dat er een afwijking werd vastgesteld die verder onderzocht moest worden. Ik moest een colposcopie laten uitvoeren.
Op 23 maart 2011 heb ik een colposcopie laten uitvoeren.
Op 6 mei 2011 kreeg ik een brief in de bus dat ik op 23/03/2011 een colposcopie heb laten uitvoeren die de afwijking heeft bevestigd die verdere behandeling vereist.
Op 10 mei 2011 bel ik naar het ziekenhuis voor een afspraak voor die behandeling en die wordt vastgelegd op 10 augustus 2011.

Gisterenavond ben ik dan naar mijn HA gegaan. Met die brief. Hij leest hem en zegt: "Maar wat gaan ze nu doen?"
Hoe moet ik dat nu weten? Ik ben de dokter niet en die brief was het enige dat ik had.
Volgens mijn HA gaan ze consinatie uitvoeren.
In de eerste plaats gaat hij proberen meer informatie te verkrijgen.
Hij gaat ook proberen om mijn afspraak véél vroeger te kunnen zetten, want 't Ventje en ik zijn 'verplicht' om onze kinderwens uit te stellen tot na deze 'operatie'.
Als deze operatie is uitgevoerd, zal ik héél moeilijk zwanger worden, volgens mijn HA.
Hij is er vrij zeker van dat 't Ventje en ik via IVF moeten proberen om een sprotje van onszelf te krijgen.

Ik ben beginnen janken. Ik voel mij als vrouw falen... Waarom kan ik mijn Ventje niet gewoon een kindje geven? Zonder heel die medische poespas?

Dit is nog niet onmiddellijk aan de orde, maar toch is dit iets waar we rekening mee moeten houden. Alleen hebben we onnoemelijk veel schrik.
We hebben er geen idee van wat ons te wachten staat als 't zo ver is.

Liefs,
Me die efkes een klets in haar gezicht heeft gekregen. Of zie ik dit verkeerd?

3 opmerkingen:

 1. Wat een vreselijk nieuws heb je gekregen van je arts. Als je graag kindjes van jezelf wil en het lukt maar niet, dat is heel frustrerend. Bij ons wil het na bijna 2 jaar ook niet lukken om zwanger te worden. En we hebben allebei geen zin in die medische toestanden. We zullen wel zien of het ooit lukt. Maar het doet pijn, veel pijn.

  Groetjes Sofieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar meiske toch... Ik kan het me zo voorstellen dat dat pijnlijk nieuws is. 'k Vind het echt heel erg voor jou. Als ik het goed begrepen heb, zegt je huisarts dat het moeilijk zal worden op natuurlijke wijze? Wat zeggen ze in Brussel? Of wat zegt je gyn?
  Wijze raad: vraag altijd om een 2de opinie als je slecht nieuws krijgt. Wij hebben ons zo ooit 3 maand slécht gevoeld en dat was achteraf gezien nergens voor nodig.

  Als je met vragen zit over IVF dan mag je ze altijd stellen natuurlijk, al hoop ik dat je het niet nodig zal hebben.
  Ik zit nu al meer dan 2 jaar in de fertiwereld en ben in totaal al 6 jaar 'bezig' voor een kind (1 jaar tussenpauze wegens verblijf in buitenland dus in feite 5 jaar) en ja, dat weegt als 1000 ton op je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey,
  Wat een vreselijk nieuws en helaas voor mij ook al te herkenbaar (je kent m'n blog dus je weet 't wel, he)
  Wat ik niet goed begrijp is wat ze dan wel hebben vastgesteld. Goed van je HA dat hij erachter zit en meer info probeert te krijgen. Durf zeker genoeg vragen stellen en durf voor een 2e opinie te gaan ook. Dat helpt soms enorm.

  En verder: niet panikeren en voel je geen mislukkeling. Je kan hier absoluut niks aan doen, noch iets aan veranderen. Neem de dingen gewoon stap per stap. Vooruitlopen op de feiten, helpt je niet vooruit. En als je wilt praten of vragen hebt, je weet ons te vinden, he :)

  En Sofieke meisje, moest je dit nog lezen, als je al twee jaar aan het proberen bent, zou ik toch wel even langs een dokter gaan. Soms is het een klein probleempje dat snel verholpen is. Niet iedereen moet meteen IVF of zo ondergaan. Het zou gewoon zo jammer zijn als je je kansen zou verspelen door een doktersbezoekje uit te stellen...

  Veel succes en een dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen