zondag 22 mei 2011

The One With the Key

Nog zes weken en 't Ventje en ik krijgen de sleutel van ons droomhuisje! Op 4 juli 2011 om 14uur is het zover.

Gisteren zijn we mijn droomkeuken gaan bestellen ('t Ventje vind ze ook mooi, maar hij gaat er minder tijd in doorbrengen, behalve voor het verorberen van maaltijden, dan ik). Een open keuken met links vier kolomkasten met een ingebouwde koelkast en oven en dan een liftdeur waarachter we de microgolfoven kunnen verstoppen. Dan voor ons allemaal lage kasten met een geïntegreerde vaatwasser en anderhalve lavabo. Dan rechts ons inductievuur met de dampkap. En dan tegen de living aan een tafel. In feite het werkblad dat verder doorloopt. Deze uitleg zal moeilijk te begrijpen zijn, maar natuurlijk gaan er foto's volgen!

Deze week zal de schrijnwerker waarschijnlijk alles al komen opmeten. Begin juni wordt alles besteld en half augustus wordt de keuken geplaatst. Ik ben eens benieuwd en kijk er ontzettend naar uit!

We zijn vrijdag - op ons dagje verlof - ook eens gaan kijken en de tegels liggen erin! Superknap gekozen van ons!! Ik heb er foto's van getrokken maar die zijn nogal flou en onduidelijk. Volgend weekend gaan we terug. We nemen ook de ladder mee om onze badkamers te kunnen gaan bewonderen. Hopelijk trek ik dan mooiere foto's om aan jullie te laten zien.

Volgend weekend gaan mijn ouders en grootouders ook mee. Zij komen hier dan ineens eten ook. Ik zie mijn grootouders graag en verwen ze nog graag zolang ze nog leven. Ze worden er niet jonger op natuurlijk. Hebben jullie misschien een idee wat ik kan prepareren voor deze mensen? Want mijn inspiratie is op. Ik dacht eerst aan stoofvlees, maar die maak ik het best zaterdag. Probleem is wel dat ik zaterdag niet thuis ben en dit niet aan mijn Ventje kan vragen.

Liefs,
Me die uitkijkt naar hun huisje - uiteraard - en hoopt dat jullie mij kookideeën kunnen geven voor zes man, niets te speciaal, maar gewoon gemakkelijk en lekker.

1 opmerking:

  1. Oe yeah! Zalig, zo heel dicht bij de verhuis zitten. Ik vond dat 5 jaar geleden ook superspannend :-) Wij hebben vorig jaar wel bijna heel het huis verbouwd terwijl ze er in bleven wonen, dat was wel wat minder... Al dat stof, zeg :-s

    En koken voor 6 mensen... Tgoh, ik doe dat wel af en toe, maar da's dan meestal al iets minder eenvoudig én met voorgerecht en dessert. Stoverij is ideaal als het rap moet gaan, al maak ik dan meestal Kip Veronique.

    http://www.worldcook.net/Nederlands/Recepten/Maaltijd/MC-EierenInNest.htm

    --> ik doe er GEEN ajuin in, gebruik druiven uit blik en maak genoeg saus zodanig dat de kipfilets ook in de pot gesmeten kunnen worden en zowat verdrinken in de saus. Lekker en vrij snel klaar. Smijt er wat tuinkers en kroketjes of puree bij.

    BeantwoordenVerwijderen