woensdag 18 mei 2011

The One With the Third Try-Out of this Year

Een vriendin van ons kan superlekker koken. Ik ben haar recpetjes aan het verzamelen om in een kookboek te zetten, maar we zouden daar eens aan moeten voortdoen... (Staat op mijn planning voor in de nabije toekomst.) Een kookboek is in mijn ogen ook geen Piet Huysentruyt bijbel. Ik kan zijn naam waarschijnlijk nog niet eens correct schrijven, laat staan dat er ook maar iets van hem in mijn keuken komt. Nooit van mijn leven niet! En nog 't minst hijzelf. "En wat hebben we vandaag geleerd?" Eén: gij likt altijd de pot uit of de lepels en u vingers af. Twee: ge stelt u altijd en overal aan met uw stijfgeklopt eiwit. Drie: ik kan uwe kop niet zien!

Zij (die vriendin van ons dus) had eens een receptje laten zien van vis met paprika. En ik heb daar 'n idee aan overgehouden. Zij sprak van paprikareepjes over de visfilet te leggen, ik los dat anders op.

Eerlijk gezegd ben ik niet zo zot van vis, noch van paprika. Maar voor de vrede ten huize Me, Myself and We (paprika eet mijn Ventje supergraag) maak ik dit gerechtje regelmatig klaar.

Wat hebben we nodig? Kabeljauwfilet (uit de diepvries ofzo), een flesje room, een rode en gele paprika en puree (ik durf zelfs luiwijvenpuree maken. Water koken, melk toevoegen en dan poeder. Dit als 't snel moet gaan of ik geen zin heb om aardappelen te schillen.)

We bakken de visfilets in héél véél boter (een vis moet blijven zwemmen). Ondertussen snijden we de paprika's in twee, we halen de pitjes eruit en met de dunschiller van Tupperware zijn die heel gemakkelijk te schillen (anders blijft de paprikasmaak doorsmaken, ook al is 't zes uur geleden dat je dat nog gegeten hebt). We snijden de paprika's in kleine blokjes.
We halen de visfilets uit de pan en kieperen de paprikablokjes erin en stoven ze gaar (of niet helemaal, zoals je zelf wil eigenlijk, want ondertussen wordt mijn vis wel koud wegens gebrek aan een oven om die in te steken om warm te houden. Dit zal veranderen als we naar ons Love Nest verhuizen! Watch me!). We kruiden naar believen met peper en zout. We gooien er ook nog een visbouillonblokje onder. Nadien gieten we het flesje room over deze paprikablokjes. (In mijn keuken wordt er nogal gejongleerd, zenne. Met al dat kieperen, gooien en smijten...)
We laten dit geheel een beetje koken. Ondertussen is de luiwijvenpuree ook klaar.
We leggen dus een visfiletje op een bord, leggen er een bolletje puree naast en overgieten het geheel met deze paprikaroomsaus.

Als 't ventje dan met zijn vingers zijn bord leeglikt, dan is 't lekker.

En jullie? Hebben jullie ook al sommige dingen geprobeerd die heel goed meevielen en die jullie met het hele wereldwijde web willen delen?

Liefs,
Me die vanavond iets gewoon gaat klaarmaken... Varkensmignonetten met aardappelen en een brocollimix (ofzo?).

2 opmerkingen:

 1. Ik kook ook regelmatig en manlief ook (die heeft zelfs een koksdiploma). Ik zou ook wel wat kilo's moeten kwijt spelen, maar wanneer je in behandeling bent, zeggen ze dat het nu net het moment is om je in een dieet te storten én dat je zware inspanningen best mijdt.
  Geen sport en geen dieet en hormonen = beetje uitgezakte Lie.

  Maar goed, het koken dus, ik eet geen vlees dus alle vleesrecepten sla ik over of steek er een vervangproduct in. Tegenwoordig haal ik mijn recepten van:

  http://mmezsazsaordent.blogspot.com/2011/02/recepten_23.html

  http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost

  http://www.evelienkooktlekker.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik neem me vooral veel voor om mijn kookboeken eens te gebruiken. En intussen maak ik wat de frigo te bieden heeft. Ben namelijk niet zo goed in het bijhouden van de voorraden. Maar een kookboek à la me myself zie ik wel zitten! Laat maar komen!
  (gisteren was het volkorenspaghetti, tonijn (uit blik) en tomaatjes, overgoten met wat alpro-soya-room en goed wat peper; en dan maar laten trekken. Vooral de tweede dag lekker, merkte ik zonet)

  BeantwoordenVerwijderen