dinsdag 18 januari 2011

The One With the Home Made Paëlla

Zondag heb ik dus paëlla gemaakt en zelfs vandaag, na ze op te warmen in de microgolf, was ze nog superlekker en de kip was niet uigedroogd. Ik ga jullie hierbij het recept geven voor vier personen (en voor de dag nadien).

Dit heb je nodig voor vier personen:

   -   kippenborsthaasjes (1 doosje van ongeveer 400gr in de delhaize)
   -   olijfolie
   -   1 ui, fijngesneden
   -   2 teentjes knoflook, geperst
   -   1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
   -   0,75 liter kippenbouillon
   -   1 doosje saffraan (van ongeveer 25gr)
   -   1 ontbijtbowl losse langkorrelrijst
   -   peper en zout
   -   500gr reeds gekuiste mosselen
   -   200gr rivierkreeftjes
   -   12 reeds gekuiste scampi's

Zo maak je het:

Snij de kippenborsthaasjes in kleine blokjes zodat deze gemakkelijk op een vork te prikken zijn. Schil de paprika en snij hem in kleine blokjes. Schil de ui en hak hem fijn. Bak de kipfilets kort aan in olijfolie (tot ze net zijn dichtgeschroeid en wit zien maar nog niet gaar vanbinnen) en zet apart.
Zet een paëllapan op het vuur (of een grote wokpan. In een elektrische gaat dit ook goed!) Fruit de ui glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg dan de knoflook en de paprika toe. Laat nog even garen. Verhit de bouillon met de saffraan (los en kuipje kippenbouillon op in 0,75 liter kokend water en voeg de saffraan toe). Giet de rijst in de pan en roer goed. Laat nog drie minuten bakken. Giet er de bouillon bij en roer niet meer (dit is heel belangrijk want het is de bedoeling dat de paëlla een mooi gebakken korst krijgt.) Breng goed op smaak met peper en zout. Kieper er de blokjes kippenfilet bij. Laat zo 20 minuten sudderen (het kan absoluut geen kwaad om je kookwekker te zetten en je twintig minuten bij je gasten te zetten).
Leg er dan de mosselen, de rivierkreeftjes en de scampi's op en roer nog goed tot alles gaar is.

Dien dit alles op en geniet ervan!

Liefs,
Me en mijn eigen paëlla-recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten