zaterdag 8 januari 2011

The One With vthe First Try-Out of this Year

Voilà, mijn eerste niet alledaags gerechtje van dit jaar is een feit!

Namelijk varkensvlees met prinsessenboontjes en rijst.

Mijn ventje is namelijk zot van vlees en dus ben ik verplicht om allemaal receptjes op te zoeken met vlees. De conclusie van dit gerechtje: het was lekker!

Hieronder het recept voor de geïnteresseerden:


Dit heb je nodig voor 4 personen:

-           250g basmatirijst
-           400g prinsessenboontjes
-           450g varkensfilet, in plakjes
-           3 eetlepels arachideolie
-           2 teentjes knoflook
-           2cm verse gemberwortel, geraspt
-           1 rode paprika, in reepjes
-           1 bussel jonge ui, gesnipperd
-           50g cashewnoten

Zo maak je het:

Breng de rijst aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de prinsessenboontjes gaar in 8 min. Snij ze schuins in twee. Roerbak de stukjes varkensvlees 5 min in een pan, op een hoog vuur. Voeg de geperste knoflook, de gember, de paprika, het zout en de peper toe. Laat 5 min sudderen op een middelmatig vuur. Voeg er de rijst bij, de prinsessenbontjes, de gehakte ui en roerbak 3 min op een hoog vuur. Bestrooi met gehakte cashewnoten.

Hieronder een fotootje:
















Liefs,
Me met het goed gevuld maagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen