zaterdag 3 augustus 2013

WE 300 - Boeien


"In de supermarkt kwam ik Suzy tegen, een oude schoolvriendin. Jaren is het geleden dat ik haar nog gezien heb! Ik vroeg haar dus hoe het haar tegenwoordig verging en ze begon me in geuren en kleuren te vertellen over haar schattig zoontje Jack. Die zat op haar te wachten in de auto. Heb je trouwens gezien hoe warm het was vandaag! Het was om dood te vallen van de hitte. Ik fronste dus mijn wenkbrauwen maar ging toch door met mijn boodschappen. Ach: iedereen doet toch zijn zin zeker? Wie ben ik om commentaar te geven of om het mij aan te trekken? Het was mijn kleine niet. Ze zal wel weten wat ze doet zeker?”

“Hmmm….” Knikte hij afwezig maar gaf toch de indruk dat hij luisterde.

“Toen ik buitenkwam uit de supermarkt, kreeg ik een slag van de hamer. Zo warm! Ongelooflijk! De mevrouw die na mij buiten kwam zei ‘ze hebben precies de oven toegedaan’. Zo warm! Toen ik de hoek omging om naar de auto te gaan, zag ik drie politiewagens staan. Ik vroeg mij al af wat ze daar deden maar ik durfde niet gaan kijken…”

‘Tiens, tiens, en dat voor iemand die anders niet rap genoeg haar neus in iemand anders zijn zaken kan steken…’ dacht hij denigrerend.

“Ik heb dan maar de boodschappen ingeladen en ben naar huis gekomen om nog wat tijd met jou door te brengen, he, schat. Lief, he?”

“Sjjjt!” riep hij.

Op TV: “Nieuwsflash. Vanavond werd op de parking van een supermarkt een kind bevrijd uit een overhitte wagen. De moeder was boodschappen gaan doen en liet het kind zitten. Het kind is jammer genoeg door de hitte overleden.

Mevrouw werd ook stil en met twee keken ze naar de rest van het tragische nieuws.

Doodstil en aandachtig.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
300 WE is een schrijfopdracht van Plato. Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal boeien – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op:
http://platoonline.wordpress.com/

20 opmerkingen:

 1. Oei, dat is een actueel verhaal Me. Goed geschreven en dat het verkeerd afliep, ja dat is een aantal keren helaas de realiteit geweest. Kun jij je voorstellen dat er ouders zijn die dit doen?

  Ik ga de link van dit stukje bij mij in het opdrachtblogje zetten. Dan krijg je hopelijk meer bezoekers. Zou je, als je de volgende keer weer meedoet, daar in de reactie even de link naar je WE willen zetten? Dan zorg ik voor de rest.
  Heel leuk dat je hebt meegedaan. Een prima debuut.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er soms ook niet om sta te springen om die 12kg van ons mee te nemen op de arm omdat ik geen kleingeld heb voor in het karretje. Maar er is geen haar op mijn hoofd dat het zou overwegen hem in de auto te laten zitten!

   Bedankt voor het complimentje op mijn debuut. Gedaan met lachen zeker? :-)

   Verwijderen
 2. pff - is dit echt gebeurd bij jou?! snap ik niet dat ouders zo kunnen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tragisch genoeg gebeurt het regelmatig wél echt... Niet altijd in Nederland, niet alleen met kinderen maar ook met huisdieren (honden vooral). Maar met kinderen is het het ergst en volstrekt onbegrijpelijk! Het is soms een inschattingsfout, maar vooral onvoorstelbaar onachtzaam, onnadenkend en onvergeeflijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral onvergeeflijk. Ook met huisdieren, natuurlijk. Maar ik snap niet dat je je kind (want voor sommige mensen is hun hond als hun kind) gewoon in de auto laat zitten bij zo'n warme temperaturen!? Zouden ze het zelf ook willen meemaken misschien?

   Verwijderen
 4. Vreselijk als je dit soort dingen op het nieuws ziet en hoort. Een zeer actueel onderwerp. Welkom bij de WE-schrijvers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt om me welkom te heten. Mijn debuut smaakt precies naar nog. Hopelijk schrijf ik de volgende keer even goed. ;-)

   Verwijderen
 5. welkom bij de we-schrijvers, met je prachtig geschreven doch in- & intriest debuut.

  afgelopen vrijdag.... was er weer in het nieuws hoe een moeder van 35 haar baby van 4 maanden in de auto had gelaten tijdens het boodschappen halen. Ik word dan zo boos! Wat mij betreft mag zo iemand acuut uit de ouderlijke macht ontzet worden en tegelijkertijd gedwongen gesteriliseerd want zo iemand verdient niet het wonder van het krijgen van een nieuw leven.

  Ik kan er met de beste wil van de wereld niet bij dat je zoiets als moeder doet.... zelfs niet eens bedenkt, laat staat als je op alle mediakanalen constant geconfronteerd wordt met waarschuwingen hier voor. Waarschuwingen die overigens niet eens nodig zouden moeten zijn omdat je er graag vanuit wilt gaan dat ieder mens over zoveel gezond verstand beschikt dat je zoiets niet doet, maar helaas....

  Jouw we is dan gelukkig fictie in jouw geval, maar helaas in de realiteit, zo verschrikkelijk!

  Liefs terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn geval fictie, ja. In realiteit jammer genoeg niet onbestaande... Ik heb al eerder geschreven dat ik het soms ook moeilijk heb die 12kg op de arm mee te zeulen, maar hey: moeilijk gaat toch ook? Liever dat dan hem nooit meer zien nadien...

   Verwijderen
 6. Triest dat mensen niet nadenken... Ik kan me niet voorstellen dat je je kind alleen laat, ook niet 'eventjes' in de auto als je een boodschap doet.
  Jouw WE300 vestigt daar goed de aandacht op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjah... Ik weet niet of mijn WE300 de wereld gaat verbeteren, hoor. Is ook niet bepaald mijn streefdoel...

   Verwijderen
 7. Hoi ME , leuk dat je mee doet :-D

  Ik heb geboeid je verhaal gelezen mijn vraagtekens rijzen ook wel bij de gesprekspartner , ik zou zeker een opmerking hebben geplaatst of zelf zijn gaan kijken als die kletskous niet het verstand had ....Het is niet echt gebeurd gelukkig.

  Maar in de realiteit is het wel al voorgekomen wat heel erg te betreuren is .

  Sterke WE

  Liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad betreurenswaardig, maar ja. Zolang ik mijn eigen lezers kan raken en doe inzien dat dit niet kan, dan verbeter ik al een klein deeltje van de wereld. Niet?

   Verwijderen
 8. Ik denk er nu pas aan, dat jij je WE 300 ondertussen ook al geplaatst zou moeten hebben! Ik ging dus kijken en ja, ik kwam hem tegen. Sterk geschreven, je ziet de mensen daar gewoon in de (koele) supermarkt staan. Het einde was natuurlijk verschrikkelijk maar niet ondenkbaar - er zijn genoeg (achterlijke) ouders die dit hun kind aandoen. Helaas. Ik kan me er heel verdrietig om maken maar dat schiet niet op. Hopelijk dat dit soort verhaaltjes een klein beetje ertoe bijdraagt dat mensen wat beter zullen nadenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Omdat ik door deze WE meer lezers heb aangetrokken, moest ik niet twijfelen om mijn blog nieuw leven in te blazen, he! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik voelde het aankomen .........
  En toch gebeurd het elke zomer weer, met kinderen, met dieren!!
  Het ikke ikke ikke tijdperk :-(

  En ....... je moet dus niet twijfelen of je je blog nieuw leven in gaat blazen, als je er zin in hebt moet je het doen, je schrijft hartstikke goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Minoesjka, voor het complimentje over mijn schrijftalent. :-)

   Verwijderen
 11. Het gebeurt nog veel te vaak en jij hebt het heel goed beschreven. Sleep jij je 12 kg zware zoon maar lekker mee in het winkelwagentje hoor. Stel je toch voor dat zoiets je zou overkomen. Ik moet er niet aan denken (kan bij mij gelukkig ook niet, want mijn kindertjes zijn alweer heel erg volwassen, time flies when you're having fun). Mooie WE.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stel het me liever niet voor dat zoiets mij zou overkomen als het niet geeft. Ik wens het ook niemand toe en hoopten ook dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt!

   Verwijderen