woensdag 7 augustus 2013

The One With the 300 Words


Ik heb me iets op de hals gehaald... Ik heb mijn allereerste WE300 challenge achter de rug en ze werd blijkbaar gesmaakt. Gelukkig bestaat er in Word zo'n woordenteller. 300 is eigenlijk snel geschreven, maar toch moet je een beetje zoeken met hier of daar een bijvoeglijk naamwoord tussen te voegen of weg te laten om aan dit exacte aantal woorden te komen.

Waarom heb ik me hieraan gewaagd en ben ik van plan dat te blijven doen? Omdat het wel een leuke uitdaging is! Meer informatie kunnen jullie lezen bij de initiatiefnemer http://platoonline.wordpress.com/.

Welke andere reden heb ik nog om hieraan mee te doen? Zoals jullie wellicht weten ben ik naast mijn 4/5 job als credit controller ook nog mama, lief en huisvrouw. Maar daarbuiten ben ik in september vorig jaar ook nog aan studies begonnen. Namelijk aan studies leraar secundair onderwijs via afstandsonderwijs aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Sint-Niklaas. (Een beetje reclame kan nooit kwaad, he. Voor als er nog mensen zijn die hun dromen alsnog willen najagen...)

Ik ben me aan het specialiseren in het vak Nederlands en aanvankelijk combineerde ik dit met Engels. Nu, over Engels, daar valt niet veel over te zeggen behalve: "It was a complete disaster..." en daarmee is alles gezegd. Nederlands daarentegen moet wel lukken. Het is mijn moedertaal en ik denk wel dat ik ze vrij goed beheers en niet al te veel fouten schrijf (typen is iets anders natuurlijk, maar ook dat probeer ik te vermijden.) Daarom dat ik die WE300 challenges wel wil aangaan om mijn schrijfvaardigheid te verhogen.

Ik was zelfs zodanig ver aan het nadenken dat ik dit later - als ik mijn diploma heb behaald - in mijn klas zou integreren. Ik zou een webblog maken, ook een WE300 opdracht geven en een trimester de tijd om te schrijven. Het is dan de bedoeling dat ze dit aan elkaar laten lezen en elkaar verbeteren. Op een bepaalde datum sturen ze alles naar mij door en zal ik dit - zonder zelf nog te verbeteren - op de webblog plaatsen. Wat denken jullie? Zou dit geaprrecieerd kunnen worden?

Ach ach... Zoveel dromen en wilde plannen... Eerst tegen 16/08 mijn taak afwerken van een algemeen vak (voor mijn andere algemene vakken was ik al geslaagd, dus dat leerkracht-zijn zit wel een beetje in mij) en dan op 26/08 mijn herexamen Nederlands.

Het is de bedoeling dat ik zal slagen zodat ik voor Nederlands naar het tweede jaar kan gaan. In september zou ik dan een tweede vak kiezen, maar deze keer zal dat Frans worden. Dit spreek ik toch al dagelijks en ik denk ook niet te slecht, dus dat moet haalbaarder zijn dan Engels.

Enfin, ik heb nog veel werk voor de boeg, maar met de intrinsieke motivatie zit het alvast meer dan snor. Nu nog die exentrieke terugvinden (als in: geen te goed weer meer waardoor ik eigenlijk met Mauro in het ploeterbadje wil hangen) en ik kan er weer helemaal tegen.

Liefs,
Me die nog veel werk te verzetten heeft en daardoor 's avonds te laat in haar bedje kruipt.

3 opmerkingen:

  1. Leuk, al die plannen en het is een erg goed idee denk ik, om de WE300 challenge ook in de klas te integreren! Spelenderwijs ben je dan met taal bezig, hoe leuk is dat? Goed idee, doen!

    BeantwoordenVerwijderen