woensdag 14 maart 2012

#wijvenweek: Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening.

Hebben wijven in feite wel een mening? Ik denk meer dan dat er gedacht wordt. En vrouwen kunnen mijns inziens ook véél beter argumenteren. Hoewel dit niet zozeer nodig is bij het verkondigen van een eigen mening natuurlijk.

Een mening... Volgens Van Dale is dit een/de manier waarop men over een bepaalde zaak denkt.

Mijn manier van denken is meestal in stilte en nooit schriftelijk. Ik denk over verschillende zaken het mijne. Maar om er nu zomaar één uit te pikken en dit met jullie te delen, dat wordt wat moeilijker.
Hoewel ik wel denk dat ik er eentje gevonden heb (een bepaalde zaak waar ik op een bepaalde manier over denk, he)...

Dit 'verhaal' komt uit mijn eigen leven en beleving. Dus als ik iemand hiermee tegen de borst stoot, dan wil ik mij daarvoor ergens wel verontschuldigen. Langs de andere kant: ik word uitgedaagd om mijn eerlijke mening te geven op mijn eigen blog over een bepaald iets. Aangezien het hier mijn blog betreft, doe ik hier tenslotte nog altijd wat ik wil. Ach ja...

Het begon allemaal eind 2008. Ik had mij bij Kind & Gezin (in Zemst. Het gaat specifiek hierover. Want ik denk dat er daar veel verschillen tussen zijn.) aangemeld om onthaalouder te worden. Ik ben op gesprek geweest bij hen en dat viel wel mee, dacht ik. Ze zijn bij mij thuis (allez, bij mijn ouders thuis. Ik woonde nog thuis.) geweest en alles werd goed bevonden om kindjes te mogen opvangen. Tijdens dat gesprek is het beginnen scheeflopen... Naar mijn gevoel.

Een bereking tussen gesprek 1 en gesprek 2, leerde mij dat ik op dinsdag, woensdag en donderdag om 7uur de eerste van 4 kindjes zou moeten opvangen en 's avonds om 19uur zou de laatste van 4 weggaan. Wat dus wou zeggen dat ik 36 uur bezig zou zijn met 4 kinderen. Mijn loon zou in januari 2009 € 593 geweest zijn. Dan moest daar nog het eten vanaf voor die prutskskes. Wat er voor de rest nog af moest, weet ik niet meer.

Mijn mama was ook onthaalmoeder, ettelijke jaren eerder. Zij was in feite huismoeder en zocht een bezigheid voor als wij naar school gingen, dus koos zij ervoor om kindjes op te vangen. Heel leuk allemaal en wij hebben er niet onder geleden.
Maar toen ik tegen de dame van K&G zei dat ik graag onmiddellijk 'vol' zou zitten omdat deze job mijn broodwinning zou zijn, zei ze kortaf "Dat gaat niet." Ik zei haar dat dat toch wel moest gaan, want dat er al zoveel mensen waren die mij benaderd hadden omdat ze geen plaats vonden. "Neen, dat gaat niet. Dat heb ik u vorige keer al uitgelegd."

Ik heb gezegd dat ik onmiddellijk fulltime aan de slag wou gaan, dus 4 kinderen gedurende 5 dagen, en niet voor 3 dagen. Ik gaf een job op om kindjes op te vangen, maar voor € 593 euro komt er toch niemand zijn bed uit, hoeveel voldoening je ook uit je job haalt!? Ik had juist 't Ventje leren kennen en we wilden graag gaan samenwonen... Maar met welk geld? Laat ons eerlijk zijn, geld is toch nog altijd nodig om vooruit te geraken in je leven.

Maar wat die dame toen antwoordde op mijn beslissing, was "Uw mama was daar ook content mee." Ik was om te ontploffen en als ik dit verhaal aan iemand vertel, dan geloven ze hun oren niet. En mijn haar komt er ook nog van omhoog staan (dit blogje is niet te verwarren met mijn Beautydinges van maandag!)

Punt 1: Ik ben mijn mama niet.
Punt 2: Mijn mama is 23 jaar ouder dan ik, dus zij had op dat ogenblik al een huis en drie kinderen. Iets waar ik nog aan moest beginnen.

En dan nog de grootste miserie van al. Normaal gezien begon ik op 1 januari 2009 met kindjes op te vangen. Er waren er al 4 ingeschreven. Uiteindelijk heeft K&G die dan afgebeld. Maar een week later kreeg ik telefoon: "Heb je nog plaats voor onze tweeling?" Nog een paar dagen later "Seg, ben je nu gestart of niet, want ik zoek ook nog een plaatsje."

Waarom heeft K&G niet beter geholpen en die mensen een plaatsje bij mij gegeven? Zijn ze daar in Zemst nu echt zo 'kottekesdenkers' die d'office op hun eigen manier werken en hun oogkleppen niet afzetten?

Nu, zoals ik eerder al aangaf, het betreft hier alleen de dienst voor opvangouders van Zemst. In mijn huidige woonplaats ben ik ook al gaan informeren om onthaalouder te worden en daar zijn ze er precies veel meer mee bezig. Zowel voor de ouders als voor de onthaalouders.

Liefs,
Me die zojuist haar ongezouten mening gaf over de dienst voor opvangouders van K&G van Zemst.

2 opmerkingen:

  1. waarom deden die daar zo moeilijk over ? er is toch kinderopvang te kort overal ? Raar mensen daar in zemst !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey. Geen idee waarom ze daar zo moeilijk over deden. Zij dachten misschien dat ik de moeilijke was. Ik dacht ook dat er een groot tekort was, maar blijkbaar niet in Zemst... :)

    BeantwoordenVerwijderen