maandag 12 maart 2012

#wijvenweek: Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten.


Lap.

Nu ik meedoe aan De Wijvenweek, zal de layout er van de volgende blogberichtjes een beetje anders uitzien dan van gewoonte. Waarschijnlijk zal ik de enige zijn die er "last" van gaat hebben, maar toch. Na De Wijvenweek doe ik weer verder zoals van gewoonte!

Ohja, aangezien het hoofdthema "Maskers af" is, is het de bedoeling dat ik alles heel eerlijk opschrijf. Ik vertelde hier sowieso al geen leugentjes, maar het is niet de bedoeling dat we de dingen rooskleuriger voorstellen dan het in het echte (of toch mijn) leven zo is.

Eertse dag en onmiddellijk al een onderwerp dat - om eerlijk te zijn - mijlenver van mijn bed staat.

Wat is een Beautyqueen in feite? Ik vind dat een dame die dag in dag uit bezig is met haar uiterlijk (denk aan: dagelijks naar de zonnebank en kapper. Elke dag een uur bezig met make-up. Gelnageltjes of valse nagels die wekelijks worden bijgewerkt omdat er anders te veel uitgroei is...) een Beautyqueen zou kunnen zijn. Maar wat is dan het gevaar? Dat ze ervoor zorgen dat hun glanzende lange haren over één schouder gedrapeerd wordt en daar ook de hele dag blijft liggen. Dat ze de hele dag in de speigels kijkt om te zien of haar mascara niet uitgelopen is. Dat ze van zichzelf vindt dat ze er onweerstaanbaar uitziet. En zo'n dame die die laatste ingesteldheid heeft (als in "Ik ben de knapste van de hele wereld en ik zou in de Playboy willen staan want ik vind mijzelf 1000x mooier dan die meiden die er nu instaan" = citaat van een 41-jarige vrouw die onlangs op TV te zien was.), die wordt in mijn ogen onmiddellijk lelijk.

Ik ben geen Beautyqueen. Ik ben niet overdreven met mijn uiterlijk bezig. Wél met persoonlijke hygiëne natuurlijk - vanzelfsprekend!

Hoe ziet mijn Beautyritueel eruit op een doordeweekse dag?

Mijn wekker loopt af om 6uur. Ik kom er direct uit (snoozen, daar wordt je alleen nog moeder (bestaat dit woord wel in de zin van nog-meer-moe? Ik denk het niet. Maar 't is niks. Literaire vrijheid is iedereen gegund!) van.) 't Ventje snapt het niet dat ik direct uit bed kom.
Ik ga eerst naar het toilet.
Dan stap ik onder de douche. Water is minstens 38°C. Ik laat ook altijd de deur van de douchekamer openstaan, want door die warmte ontstaat er zo'n stoomwolk waar ik géén fan van ben wegens te weinig zuurstof.
Ik laat het water stromen. Ik maak mijn haar nat. Ik masseer shampoo in. Terwijl de shampoo 'werkt', scheer ik mijn oksels en bikinilijn. Ik spoel mijn haar uit.
(Voor mijn zwangerschap masseerde ik op dit ogenblik conditioner in. Maar sinds ik zwanger ben, wordt mijn haar hier alleen maar supervettig van. Ik heb het dus laten vallen. En blijkbaar is het ook niet meer eender welke shampoo ik gebruik. Van Herbal Essences is mijn haar ook zo vettig... Dus nu gebruik ik Syoss voor lang haar.)
Ik neem douchegel op mijn washandje. Ik zeep mij in. Ik spoel mij goed af en zet het water uit.
Ik droog mij af. Eerst mijn haar. Dit wring ik eerst uit. Dan een beetje met de handdoek over wrijven en mijn haar in deze handdoek draaien. Ik heb dan altijd een tulband op. Ik droog mijn lijf af.

Na 't afdrogen hang ik al onmiddellijk mijn handdoek open. Ik ga naar de slaapkamer (inclusief tulband) en doe mijn ondergoed aan. Ik trek dan naar de badkamer.
Ik smeer mijn gezicht in met gezichtscrème van Vichi. (Ik heb nog altijd een tulband op. Wreed handig, want zo hangt mijn haar niet in de weg tijdens 't smeren.) Ik neem mijn medicatie voor mijn schildklier en extra vitamientjes ivm mijn zwangerschap. Ik vul mijn bekertje met water. Ik dop mijn tandenborstel hierin. Ik doe tandpasta op mijn tandenborstel. Ik poets mijn tanden. (In mijn ondergoed. 't Zou niet de eerste keer zijn dat er wat tandpastaschuim op mijn kleren terechtkomt en dat gaat er niet zomaar uit. Dat zie je voor de rest van de dag!)
Nadat mijn tanden gepoetst zijn, kleed ik mij verder aan. De kleren zijn meestal de avond voordien al gekozen waardoor ik niet te veel tijd meer verlies 's morgens.
Na 't aankleden hang ik mijn tulband naast de andere handdoeken.
Ik ga terug naar de badkamer met een ketting om aan te doen (hiervoor heb ik altijd een spiegel nodig om de slotjes dicht te krijgen.) Ik trek een zijstreep in mijn haar (aan de linkse kant). Ik kam het (ik gebruik in feite nooit een borstel) en that's it!

Op de gang boven staat er een ijzeren dame waar mijn horloge, armband, ringen en oorbellen aanhangen. Dus in de gang doe ik de rest van mijn juwelen aan.

Onderweg in de auto naar 't werk in de file smeer ik mijn handen in met een handenbalsem (in de winter heb ik nogal last van droge handen...) en doe ik lippenbalsem voor mannen op (deze is véél minder vettig dan de gewone) en daar doe ik een laagje lipgloss over. Eigenlijk doe ik dit niet om 'mooi' te zijn, maar doordat er dan iets vettigs aan mijn lippen plakt, heb ik minder de neiging om op mijn vingers te bijten (een afschuwelijke tic-nerveux waar ik niet vanaf geraak! Loop ik al mee rond sinds mijn kindertijd... Ik doe niet aan nagelbijten, he. Maar echt vingerbijten. Echt vies, maar ja.)

En dan ben ik klaar voor een gewone werkdag.

Héél soms - en dan vooral met speciale gelegenheden zoals en etentje of een feestje - is mijn Beautyritueel een beetje uitgebreider.

Nu dat het winter is en ik altijd dikke (of donkere) leggings draag, scheer ik mijn benen echt niet dikwijls. Geen zin in. En er is toch geen kat die het ziet! Maar als er iets speciaals te doen is, dan scheer ik wél mijn benen. En in de zomer alle twee dagen natuurlijk. Van 't moment dat 't blote-benen-tijd wordt in feite. Dit scheren van de benen gebeurt voor ik onder de douche stap. En na het douchen worden ze ingesmeerd met 'n bodylotion. Dan zijn ze lekker zacht.

Héél af en toe gebruik ik make-up. Ik weet nochtans dat als ik eyeliner en mascara gebruik, mijn ogen veel beter uitkomen. Ik krijg dan nogal wat complimentjes, om eerlijk te zijn! Dan valt het eigenlijk ook goed op dat ik toch wel een 'speciale' kleur heb. Groen-grijs-blauw... 't Is een beetje een mengeling van vanalles. Ik zou dit graag alle dagen doen omdat ik mij dan ook iets beter voel, maar het ontbreekt mij aan goesting om dit dagelijks te doen. Ik ben ook nog niet geroutineerd genoeg om dit in de auto in de file te doen.

In de aanloop naar feestjes durft het wel eens gebeuren dat ik de zonnebank opzoek. Meestal zijn de trouwfeesten in mei of juni. Dan is het al wel goed weer, maar met een fulltime job komt het er niet van om de zon mee te pikken en een egaal bruin kleurtje te krijgen. Met de feestjes zelf doe ik dan kleedjes aan en dan witte benen eronder, dat trekt op niks. En ik weet dat als ik een paar keer ga, dat ik dan wel wat kleur 'pak'. Maar hoe dikwijls valt zo'n speciaal feest voor? In 2009 had ik er één. In 2010. In 2011. En nu in 2012 niet, maar misschien wel voor het doopsel van onze spruit. 't Zal er allemaal een beetje vanaf hangen natuurlijk.

Wat hoort er nog bij mijn persoonlijke verzorging?

Elke vier weken ongeveer ga ik naar de schoonheidsspecialiste om mijn bovenlip te laten ontharen en om mijn wenkbrauwen terug in model te krijgen. Niet dat 't allemaal zo'n wildgroei is, maar ik stoor mij eraan. Dan kan ik er maar beter iets aan laten doen. Thuis werk ik mijn wekbrauwen ook nog wel bij met zo'n pincet dat ooit eens bij De Flair heeft gezeten. Maar dan trek ik alleen de haartjes uit waarvan ik echt zie dat ze uit-den-haak staan. Een schoonheidsspecialiste is daar toch nog getrainder in, zenne!

Mijn nagels aan handen en voeten die lak ik zelf. Ik ga niet naar een pedicure (ze moeten van mijn voeten blijven!) maar ik weet wel dat dat heel veel deugd kan doen. Ik heb het één keer laten doen en dat deed toch deugd. Maar toch... Naar de manicure ga ik niet meer. Sinds we verhuisd zijn, ben ik gestopt met gelnagels en lak ik ze nu zelf. Ik vind het leuk om met kleurtjes te werken en regelmatig af te wisselen. Alleen jammer dat mijn nagels niet zo sterk zijn dat ik ze echt lang kan houden. Als ik zie dat mijn nagellak een beetje te veel afgebladerd is, dan doe ik alles weg en lak ik ze gewoon opnieuw. Meestal 's avonds als ik in mijn bed lig. Dan leg ik ze op het dekbed om te drogen en zo val ik in slaap.

Naar de kapper ga ik zelden. Alleen om de puntjes bij te knippen. Ik laat het nooit brushen. Ik vind dat tijd - en geldverspilling. Als 't goed geknipt is, valt dat zo ook wel in model - vind ik. Alleen voor een trouwfeest doe ik meer moeite. Dan laat ik het opsteken of drogen met krullen. Al naargelang het kleedje dat ik ga aandoen.
Misschien dat ik wel voor de doop van onze eigen baby iets speciaals ga laten doen, maar daar ben ik nog niet. Ik ga eerst zien hoe die baby is en of ik wel de tijd, de goesting en de fut ga hebben om een uur bij de kapper te gaan zitten.

En voilà, zo denk ik wel dat we alles gehad hebben over het Beautyqueen zijn.

Liefs,
Me die precies niet veel tijd aan haar uiterlijk besteedt maar zich daar toch goed bij voelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten