maandag 9 januari 2012

The One With the First Birthday

Hoe kon ik dit nu in stilte laten voorbijgaan!? De eerste verjaardag van mijn blog. Op 5 januari 2011 heb ik mijn eerste berichtje gepost.

Daarnet heb ik het nog eens nagelezen. Hopelijk schrijf ik intussen al iets vlotter en beter... Al doende leert men, zeggen ze.

Ik schrijf wat ik denk en meemaak, maar omdat mijn leven voorlopig over relatief veel rozenblaadjes is gelopen, valt er niet veel spannends te vertellen.

Het zijn gewone dingen. Van een gewoon meisje en haar lief. En aan mijn volgers te zien (23 zijn het er, volgens de 'backstage') valt dit wel in de smaak. (Meer volgers zijn altijd welkome, he! Dan kan ik misschien opnieuw een Give Away organiseren. Voor dat boek 'Kinderkleding maken'. Het ligt nog altijd in mijn boekenkast...)

Als ik dit fotootje bekijk van deze cupcake, dan denk ik eraan dat ik dat ook wil kunnen maken. Ooit stond er op de achterkant van een Libelle een recept voor cupcakes en voor de topping! Ik ga dit binnenkort eens proberen. Want waar we ook al uit zijn - en dat was zo nog voor ik zwanger was - is dat we onze Juul gaan laten dopen en dan wil ik cupcakes!

We zijn niet katholiek. We gaan niet naar de kerk. Maar we willen graag 'officialiseren' wie er meter en peter zijn. Ikzelf ben meter van een niet-gedoopt kind. 't Ventje is peter van een gedoopt kind. Veel verschil zit er niet in, waarschijnlijk. Maar als ze me beu zijn als meter, kunnen ze mij buitengooien. Een dooppeter is al wat moeilijker, denk ik. Hoewel ik hier verder nog nooit over heb nagedacht wegens geen-zin-noch-aanleiding voor. Maar stel nu dat er iets gebeurt met de ouders van mijn metekindje, wie gaat haar dan opvangen? Waarschijnlijk zullen de grootouders hier beroep op doen en worden de meter en peter vergeten, hoewel het hun (die van de meter en peter) taak is.

Ik zie 't al helemaal voor mij! Een doopfeest én babyborrel in één. Goed weer, een schattige baby die niet moeilijk doet, mooie kleren, een superfiere oma en opa, meter en peter en ouders van de baby natuurlijk... 't Ventje wil dit scheiden. Maar dat zien we nog wel. Zolang ik mijn cupcakes kan maken, kan 't mij allemaal niet schelen. *knipoogt*

Er zijn nog zoveel dingen die ik jullie zou kunnen vertellen. Mijn dromen. Mijn ideeën over 't één en ander. Ik heb nog tijd zat om dit allemaal neer te pennen. En vroeg of laat kennen jullie mijn idee over alles!

Liefs,
Me die nog veel wil vertellen maar haar blogjes meer wil spreiden en er nog veel jaartjes wil bijdoen!

1 opmerking: