woensdag 24 augustus 2011

The One Where the Times Flies

Ohla! De 16de was vorige week dinsdag. Ik was er écht heilig van overtuiged dat ik vorige week nog tijd zat had om mijn Give Away te lanceren. Bummer... It didn't happen... Ik zal jullie met plezier uitleggen waarom niet, maar ik ga mijn niet verontschuldigen, want dit is mijn blog en ik doe hier wat ik wil. Nah! Maar ze komt nog wel! Dat beloof ik jullie!

Dinsdagavond had ik in het Gentse een afspraak. Daarna ben ik dan in ons nieuw huisje gestopt om daar te gaan kuisen, want 't Ventje had niet beter gevonden dan zaterdag de 20ste de grote stukken te verhuizen (Lees: alles of niks.) Woensdagavond ben ik ook nog gaan kuisen. Nadien ben ik gaan helpen inpakken. Donderdag en vrijdag hebben we ook nog ingepakt.

Zaterdagochtend om 8uur stonden mijn ouders en de beste vriend van 't Ventje voor de deur. Er werd eerst een tas koffie geschonken en een koffiekoek gegeten. Nadien werden er dozen ingeladen. Mijn zus en schoonbroer kwamen ook nog af en die begonnen de meubels in te laden. Ik ging met mijn mama nog gauw te voet naar de winkel achter brood om 's middag pistoletjes te kunnen smeren. Eer dat we bij ons terug de straat in wandelden (we waren echt niet lang weggebleven), stond iedereen al klaar om te vertrekken met gevulde auto's. We zijn dan de eerste keer naar ons nieuw huisje gereden.

Alles werd uitgeladen en in de juiste ruimtes gezet. Toen alle auto's leeg waren, zijn mijn mama en ik achter gebleven. We zijn de kasten beginnen afwassen. Vloeren waar de kasten op moesten gekuist. Dozen beginnen uitpakken. Ik had ook al een afwasmachine met servies, tassen en glazen opgezet (nu we er één hebben, kan ik er maar beter van proifteren). Mijn mama en ik hadden ook koffie gezet en pistoletjes gesmeerd.

Toen iedereen terugkwam, werd eerst nog alles uitgeladen. Nadien hebben we buiten - op de vensterbank - gezeten om ons middageten op te eten en iets te drinken. Mama en ik zijn wéér achter gebleven om alles af te wassen en al dozen uit te pakken. Anders blijft dat toch staan, volgens haar (en ik kan nu al zeggen dat ze gelijk heeft...). De rest is nog één keer over en weer gereden.

's Avonds zijn we dan frietjes gaan halen die we samen hebben opgegeten. Iedereen is naar huis gegaan tegen 9uur. 't Ventje en ik hebben niet veel meer gedaan. We waren kapot.

Zondagmorgen om 7uur was ik al terug wakker door het licht dat binnenkwam (ik kan niet slapen zonder superverduisterende gordijnen). 't Ventje zei dat ik nog wat moest proberen slapen maar dit lukte niet. Ik ben dan maar naar beneden gegaan. Ik heb nog een heel klein beetje opgeruimd en ben dan naar brico gereden. We hadden nog 't één en ander nodig. Zo tegen 12uur stonden mijn ouders voor de deur die nog kwamen helpen. Er  werden nog lampen afgewassen en opgehangen. Er werden meubels in elkaar gezet. Er werd geconstateerd dat onze logeerkamer te klein is voor een tweepersoonsbed en een kleerkast. Mijn schoonma is onze 'goeie' wijnglazen komen afwassen om in de vitrinekast incl. licht te zetten. Iedereen was aan het werk en ik? Ik liep er maar overal tussen om iedereen te dirigeren. iedereen deed toen wat hij het beste kon, he. Voilà.

Vandaag zijn we weer woensdag. De living is bijna helemaal klaar. Nog een heel klein beetje deco-rommel die ik moet wegwerken en de tafel leegmaken (dat mottig tafellaken wegdoen). Er moeten nog een paar schapjes, kaders en klokken omhoog gehangen worden. (Maar daarvoor komen mijn oudersvandaag weer af.) En de gordijnen natuurlijk. Maar die zijn nog niet klaar. De boormachines en werkkoffers moeten ook nog uit de living. Dan kunnen de planten verzet worden en is ze helemaal klaar.

De berging staat ook bijna op punt. Nog één kast afwassen en de diepvries uitkuisen. Dan kan alles gestart worden (vriezer, wasmachine - want oh my god - dat is een hoop was die ligt te wachten!). De vestiaire in de inkomhal is ook bijna klaar. Daar is ook nog opruimwerk natuurlijk. Al die schoenen! Al die jassen! Al dat kuisgerief!

De badkamer moet nog in orde gezet worden. Er moet nog wat uitgepakt worden. Het venster moet gekuist worden en daar moet zo'n folie op, precies of het is melkglas.

In de slaapkamer is er nog 1 doos die uitgepakt moet worden. De radiowekkers moeten nog geïnstalleerd worden. En de meubels op hun exacte plaats gezet. 

De bureau moet nog geschikt worden. En de dozen moeten uitgepakt worden. In de logeerkamer moet alles nog in elkaar gezet worden. En uiteraard ook uitgepakt (ik denk trouwens dat al de dozen voor deze kamer in 'den buro' staan...)

Internet werkt nog niet thuis. Vanaf het moment dat dit in orde is, ga ik mijn Give Away er tegenaan smijten. Ongeacht de hoop werk die nog ligt te wachten. Ik heb jullie lang genoeg verwaasloosd. En als alles is uitgepakt en op zijn plaats staat en hangt (ja, ook de gordijnen), dan zal ik ook nog foto's posten. 't is echt mooi geworden! En onze meubels passen er supergoed - vind ik. 

Liefs,
Me die het eigenlijk niet kan geloven dat ze in haar eigen spiksplinternieuw (!!!) huisje is getrokken.  

2 opmerkingen:

  1. proficiat met de nieuwe woonst!!! Ik mag binnenkort ook gaan verhuizen ... niet mezelf gelukkig, mijn grootmoeder gaat verhuizen en er zal een groot deel op mij terecht komen ... maar goed, ik troost me met het idee dat ze over een maand vlakbij woont :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, je hebt je helemaal niet verveeld! Ik ben benieuwd naar de foto's! Veel succes met je nieuwe huis en met alles verder uit te pakken en op te ruimen.

    Groetjes Sofieke

    BeantwoordenVerwijderen