zondag 6 mei 2012

The One With My Concerns

Ik ga open kaart spelen met jullie...

Mijn uitgerekende bevallingsdatum is 9 juni 2012. Dat wil zeggen dat ik sinds gisteren 35 weken zwanger ben van de 40.

Het enige waarom we tegen vrienden en familie zeggen dat de uitgerekende bevallingsdatum 15 juni is, is zodat ze ons eventjes met rust gaan laten op D-day. Dat we niet constant smsjes en telefoontjes krijgen van "En? Is 't al zo ver?" Ik zou zot worden! Ik doe dat daarom dus ook nooit bij anderen!

Maar ik maak me zorgen...

Op de foto zien jullie de meubeltjes van de baby. Jullie zien' t goed! Nog in 't pak op de gang! En nog lang niet op zijn plaats! De babykamer is nog niet helemaal geschilderd... We wachten nog op de tweede laag... Het park dat dienst zal doen als wieg en de verschoontafel voor in de living, staan momenteel ook nog in de gang. Er is dus echt nog NIKS klaar voor dat kind. Zijn wij nu slechte ouders? Of hoe zit dat? En 't Ventje maakt er zich ook niet druk om, want hij zit niemand achter de veren, behalve mij. En dan liet hij me gisteren nog alleen naar de kinesist gaan ook!! Ik was RAZEND!!

Enfin...

Waar ik me - om eerlijk te zijn - nog 't meest van al zorgen om maak is omwille van het feit dat het moederinstinct nog bijlange zijn intrede niet heeft gedaan bij mij. Ik weet dat er een baby onderweg is waar we naar verlangd hebben, maar ik heb zo 't idee dat 't nog veel te abstract is om dat nu al doodgraag te zien. Is dat normaal? Ik denk het niet, he...

Versta me niet verkeerd: ik ben dolgelukkig! Maar ik kan nog altijd niet goed vatten dat er binnen dit en een goeie vijf weken een echt baby'tje van 't Ventje en mij in de living zal liggen terwijl ik aan 't bloggen ben... Eentje waardoor mijn wereld ineens heel anders gaat zijn...

Ik weet niet wat er scheelt met mij... Is dat wel normaal? Dat ik nog zo 'afstandelijk' ben en precies 'afgestompt' voor elke emotie. Die busramp van een tijdje geleden: ik vond dat erg, he. Maar ik heb er niet om gehuid. Precies of al mijn emoties zijn uitgeschakeld...

Liefs,
Me die zich vragen begint te stellen over haar 'mentale' gezondheid en hoopt dat jullie haar een beetje kunnen helpen?

3 opmerkingen:

 1. Over dat moederinstinct zou ik me niet te veel zorgen maken, dat komt wel eens het kindje er is. Je weet toch nog helemaal niet wat je moet verwachten!
  En toen ik zwanger was van de tweeling, heb ik alles maar in de laatste week gekocht. dus als jij abnormaal bent, dan ben ik dat ook; zijn we al met twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier nog eentje .. ik haal zelfs het eind van de uitgerekende bevallingsdatum niet meer, is voor deze week of volgende week. Ons beebje komt dus vroeger .. en de enige troost die ik heb is dat beebje nog in de couveuse moet blijven dus ik nog tijd heb om alles in orde te brengen.
  Het enige wat wij al hebben is dat het kind al niet in zijn blootje moet liggen en een koets . park en commode komen pas eind volgende week , kamer pas eind juni naar ons nieuwe huis dus ik moet hier nog tot dan improviseren voor een bedje .Dus eigenlijk sta je nog verder als wij :-)

  En ik zou eigenlijk nu de kamers moeten opruimen zodat we toch iets van plaats hebben tot we verhuizen maar ik vind de moed niet om eraan te beginnen.

  Dus nee zotteke je bent niet abnormaal ... by the way 15 juni is een perfecte dag , mijn verjaardag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik deed er altijd 14dgn bij bij de D-day. Ons Fien kwam een week te laat en ons Femke kwam 3weken te vroeg... Maar beide hun gewicht was boven het gemiddelde... En da nesten das meer dan normaal!

  BeantwoordenVerwijderen