dinsdag 29 mei 2012

The One With the Fabulous Week-End

't Ventje en ik hebben er een fantastisch superverlengd weekend opzitten.

Vrijdag hadden wij ook een dagje verlof ingepland. Puur voor ons. Om eens op adem te komen. Wat hebben we gedaan?

Eerst ben ik mijn auto aan de garage gaan afzetten. Mijn interieurlichtje brandde al non-stop van woensdagavond en begon redelijk heet te worden. Ik had schrik dat mijn auto in brand zou vliegen!

Zo rond een uur of halftien, zijn we gaan ontbijten met een Bongo-bon bij Max Boterhammen in Erembodegem (een beetje reclame maken mag wel eens, vind ik). Het was ronduit fantastisch! Een glaasje champagne, een grote kuip versgeperst fruitsap, een tas koffie, elk een koffiekoek en drie soorten broodjes, kaas, hesp, gerookte zalm, confituur, choco, roerei of spiegelei (in ons geval allebei een roereitje) en dan nog een potje yoghurt met vers fruit. Een supervriendelijke dame heeft ons bediend, op onze wenken. 't Interieur was zeer knap. Maar daar hebben we niet gezeten... Wij hadden ons op 't terras geplaceerd. 't Was schitterend weer! En we hebben genoten! Na een uurtje, zo rond halfelf, kwart voor elf, zijn we daar vertrokken.

Rond 11 uur waren we in Dreambaby. We hebben onze geboortelijst afgewerkt en de maxi-cosi mee naar huis genomen. Daar zijn we toch ook een uurtje mee zoet geweest... (Niet met die maxi-cosi, maar met al de rest. De finishing touch, zeg maar.)

Na het baby-gerief, zo rond de middag (twaalf uur, halféén) zijn we naar de kapper geweest. 't Was hoognodig dat mijn haar en dan in 't bijzonder mijn froufrou bijgeknipt werd en dat van 't Ventje eraf. Rond twee uur waren we daar buiten en zijn we naar 't stad getrokken.

Daar hebben we een terrasje gedaan (2x zelfs, want bibi moest regelmatig plassen). We hebben niet veel gekocht in feite. Twee paar ballerinaatjes voor mij en een t-shirt voor 't Ventje. Voor de rest zou ik eerst bevallen moeten zijn eer ik terug in iets 'normaals' pas. Dus nu iets kopen voor mezelf vind ik nogal stom...

Nadien ben ik naar huis gegaan. Ik heb een lekkere pastasalade klaargemaakt (tricolore pasta met hesp en zwanworstjes, tomaten - en appelblokjes). 't Ventje was 't gras gaan afrijden bij zijn Mama. Ons eten hebben we opgegeten terwijl we naar TV keken, ons bord op onze schoot.

Zaterdag zijn we thuis gebleven. Ik werd om 8uur wakker gehamerd dooreen schrijnwerker bij onze buurvrouw. Doeme, he. En de avond ervoor lag ik er ook niet vroeg in... 't Ventje was aan 't dweilen terwijl ik op 't terras in de zon de adressen op de enveloppen aan 't schrijven was. We hebben zaterdag vooral veel gesocialised met onze buren. als 't goed weer is en iedereen komt buiten, dan kan dat al eens gebeuren, he.

Zondag zijn mijn ouders langsekomen. 't Ventje heeft eerst met mijn Papa naa rde Formule 1 gekeken. Ik heb een beetje gebabbeld met mijn Mama. Een wandelingetje door onze wijk hebben we ook gedaan. 't Was plezant. Na de Formule 1 zijn 't Ventje en mijn Papa de commode van de babykamer alsook de nachttafel in elkaar gaan zetten. Ondertussen zijn mijn Mama en ik mijn broer ondereg ergens gaan oppikken. Die was weer verkeerd gereden... Hij heeft uiteindelijk ook nog kunnen helpen met 't kamertje van zijn petekindje. Vind die leuk ol te doen.

Maandagmiddag zijn we dan bij mijn Schoonmama gaan eten. Tomate Crevette met frietjes. Daarna zijn we effe bij de ouders van 't petekindje van 't Ventje langsgeweest.

't Was een superfijn weekend waar we allebei fameus van genoten hebben.

Liefs,
Me die nog twee dagen moet werken en dan aan haar vier-maanden-durend-'verlof gaat beginnen.

1 opmerking:

  1. ooo wat ben ik benieuwd! Geniet nog van alle rust die jullie nu hebben en geniet nog van het mooie weer met de kleine pruts in je buikje! wat mis ik die schopjes zo... <3

    BeantwoordenVerwijderen