maandag 4 juni 2012

The One Where I Gave Birth ...

Vrijdag een dagje 't stad ingetrokken met mijn zus. Ik had nog een dagje verlof en vanaf morgen start mijn bevallingsverlof. En ik moest per naar 't stad want de donderdag had ik mijn bril om ver te zien (en of dat ik die nodig heb! Zie ik wel als ik op de computer moet werken.) kapot gemaakt en zoals eerder gezegd: ik heb hem nodig.

Ik kruip 's avonds mijn bedje in... Zo rond een uur of tien. Ik leg mijn boek weg (doe ik elke avond, een beetje lezen...) en doe het licht uit (aan zo'n trekkoordje. Lekker ouderwets maar superhandig!).

Nog geen kwartiertje later, zo rond halfelf, voel ik een keiharde 'knets' in mijn buik. Ik zeg nog "Ah joenge!" tegen mijn buik. Onze Juul was ineens veel beweeglijker en toen ik naar 't toilet ging, was 't water dat ik plaste superhelder. Ik ben zo drie keer naar 't toilet gelopen op nog geen kwartier tijd en dat bleef zo klaar. Ik begon mij al vragen te stellen...

Ik ging dus naar beneden en ik neem de kindertraktaties en ik zeg tegen 't Ventje "Ik ga die nog afwerken, want ik voel iets raars en wil sebiet naar materniteit." Zijn reactie: "Zou je niet beter je koffertje maken?" Zo gezegd zo gedaan: ik maak mijn koffertje. Ik kleed mij aan. 't Ventje frist zich een beetje op en wijle weg. "Ze gaan ons terug naar huis sturen" zei 't Ventje. Kon mij geen knijt schelen!

Om halftwaalf kwamen we binnen. Ik had ondertussen gigantisch veel rugpijn en ik werd aan de monitor gelegd. Na een halfuurtje kwamen ze voelen: "Ge moogt blijven madam. U vliezen zijn volledig gebroken en ge hebt 3cm opening." 't Ventje naar beneden, mij gaan inschrijven, achter mijn koffertje... Ik lig te creperen op dat bed en ik zeg tegen 't Ventje "Ik wil een epidurale! Ga iemand halen." Die vroedvrouw: "Jaja, bij 't volgende onderzoek zullen we een geven."

Om vijf voor twee komt ze nog ne keer voelen... "Ge hebt volledige ontsluiting madam... Ge moogt in de beugels..."

Wablief!?!?!? Zonder epidurale???

Om 2u48 was ons zoontje geboren... Mauro. 3kg430 en 50.5cm.

Dus: Onze Juul is vanaf nu Mauro. En alles verloopt goed tot nu toe. Zelfs de borstvoeding.

Van een zalige zwangerschap en achteraf bezien bevalling gesproken...

Liefs,
Me die vanaf 2 juni 2012 de titel mama meedraagt voor de rest van haar leven...


PS: Ben er nog niet helemaal uit of ik een fotootje ga plaatsen...

14 opmerkingen:

 1. Proficiat met de geboorte van Mauro! Geniet geniet geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als lurker kan ik deze post toch niet voorbij laten gaan, zonder een felicitatie! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Mauro! Wat zeg je dat mooi: de titel mama voor de rest van je leven... :-)
  Enne, bevallen is nooit een feest, maar die van jou was toch een 'goede' (altijd achteraf gezien...).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd, en geniet eerst nog maar wat van je zoontje voor je het aan iedereen toont.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele dikke proficiat met de geboorte van Mauro!! Wat een vlotte bevalling!! En een mooie naam! Geniet samen met je ventje van jullie wonder, dat hebben jullie nu wel verdient!

  Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dikke proficiat met de geboorte van Mauro! Blij dat alles zo goed gelopen is en ik hoop dat het zo verder blijft lopen :oD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat mooi! Proficiat met dit nieuwe leven!
  Geniet van al dit moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dikke proficiat!! Wat een vlotte bevalling zeg :) Eentje om jaloers op te zijn. Veel liefs, Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. superlang geleden dat ik hier langskwam, en wat een fantastisch nieuws om lezen!

  Een heel dikke proficiat met jullie schitterende zoon! enjoy!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die voetbalploeg van de blogvrouwen krijgt stilaan vorm... Er worden hier precies geen meisjes gemaakt (behalve Sia van Barbara dan, die mag voorzitster worden ;-)

  Een hele dikke proficiat met jullie flinke zoon, Me and Me-man!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat en geniet ten volle van uw nieuw gezinnetje.
  En ik vind de naam welsuper'

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eindelijk tijd om de blogs na te lezen en wat lees ik hier ... Dikke proficiat !!Superfantastisch nieuws zeg !!!
  Nu is het genieten en inderdaad Lie .. die ventjes zijn zaaaaaaaaaaaaaalig en wie weet spreken we met z'n allen is af terwijl onze zoontjes ravotten, en Sia van Barbara mag de boys in bewang houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe zit dat hier met de bijeenkomst van de voetbalploeg??? Ik zou maar wat graag die andere ventjes ook eens in 't echt willen zien! Allemaal van een goed bouwjaar, 2012! :)

  BeantwoordenVerwijderen