dinsdag 12 juli 2011

The One With Flair

Elke dinsdag valt "De Flair" in mijn brievenbus. Een intellectueel boekske vol weetjes, surtout over diëten, make-up, schoonheidsproducten, mode... In feite alles waar ik niet echt een boodschap aan heb... (Waarom koop je het dan, vragen jullie je waarschijnlijk af. Awel, dat ik het niet weet. Beter De Flair dan De Story, zeker?)

Toch vind ik het een plezant boekske. Alleen heb ik er praktisch geen tijd voor om het te lezen. Zeker nu niet, met twee huizen die ik moet onderhouden. Want draai het of keer het zoals je wil, uiteindelijk belandt elk huishouden op de schouders van de vrouw des huizes. (Tenzij jullie uitzonderingen van mannen hebben die heel - of de helft van - het huishouden op zich neemt? Gelukzakken... Jullie - dames, he. Die mannen zo niet...)

Als ik thuiskom van 't werk en de brievenbus leegmaak op dinsdag, dan ga ik - met de Flair - direct naar toilet en ik zet mij en ik doorblader het al eens. Ik lees nog niks. Op die manier laat ik het dan ook altijd in het toilet achter zodat ik altijd kan lezen als ik erop zit. Anders zit ik daar mijn tijd ook maar wat te verdoen natuurlijk.

Het gevaar is dan wel dat elke keer als ik van toilet kom, mijn benen slapen omdat ik er zolang heb opgezeten. Maar weet je wat? Ik trek er mij niks van aan! Foert! Dat is mijn ontspanning en dat is de enige moment van de dag dat mijn Ventje mij iets of wat met rust laat. Anders is 't altijd een "En schatje?" van hier een een "Wanneer eten we?" van daar.

Als we verhuisd zijn, zal ik zien dat ik mijn boekskeshouder die nu in onze living hangt maar in feite op niks trekt, in ons toilet kan hangen. Zo liggen de boekjes niet altijd op het vuilbakje of in de lavabo (want ik was wél graag mijn handen als ik van toilet kom en bij veel mensen liggen de boekskes in de lavabo...).

En jullie? Hebben jullie ook zo van die rare ideeën omtrent het kleinste kamertje?

Liefs,
Me vanavond met hare Flair op toilet zit.

4 opmerkingen:

 1. Ik kan geen pipi/kaka doen als ik weet dat mensen me kunnen horen. Hihi, stom eh. En lezen op toilet doe ik ook altijd.

  Ohja: mij bereiken kan op wachtmonster@hotmail.com ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. momenteel heeft mijn wc geen deur nog. Maar da's niet zo'n ramp, toch niet zolang we geen bezoek hebben ;-)
  Ik lees nooit op de wc, kan ik echt niet. Ik heb er wel mijn oude 'pispot' staan van toen ik klein was. Telt dat ook als rariteit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Te lang op het toilet zitten, kan speen veroorzaken. Maar misschien komt dit sneller voor bij mannen dan bij vrouwen, ik weet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Lie: ik kan dat ook niet, troost je. En nu is dat echt dramatisch. Onze hal is op dit moment niet afgesloten van de living. Dus als de deur van het toilet openstaat, zit ik praktisch in mijne living. En wat doet 't Ventje dan altijd als ik op toilet zit? Door de (gesloten!!!) deur met mij babbelen. Ik krijg daar het schijt van! (Gelukkig dat ik dan op toilet zit...)
  @ Elke: ik vind dat niet raar. Ik ben er fameus over aan het nadnken om van mijn kleinste kamertje een souvenirkamertje te maken met allemaal dingetjes van op vakantie (1 per vakantie, anders wordt dat kotje écht te klein). En een pispot is ook iets van een souvenir, he. :)
  @ Hans: Wat is speen?

  BeantwoordenVerwijderen