maandag 4 februari 2013

The One With a Little Bit of Everything

Oef... Ik heb terug een beetje ademruimte... Examens zijn achter de rug, alleen waren ze niet heel schitterend... Ik ben rijkeijk te laat in gang geschoten waardoor ik niet alles meer in mijn hoofd gestampt kreeg en daar zal ik in augustus de vruchten van mogen plukken. Mijn twee algemene vakken, zijnde taalcompetenties en didactiek, die waren wel goed. Daar had ik een goed gevoel bij. Mijn twee hoofdvakken waar ik een 'inhoudelijk expert' voor wil worden, die vielen zwaar tegen. Maar daar dient een tweede examenzittijd voor natuurlijk. Een tweede kans. Met veel meer inzicht in de materie, de tijdsdruk, de docenten... Ik laat de moed zeker en vast niet zakken. Ik wil het zo graag! Maar voor niets gaat de zon op. En dat is ook het enige wat er gebeurt in 't leven gratis en voor niks zonder inspanning.

Ik heb uit mijn eerste examenperiode wel geleerd dat ik veel meer en beter moet leren plannen en mij daaraan moet houden. Daar maak ik straks, na dit blogje, nog even tijd voor. Om alles netjes in mijn agenda te noteren. Enige voorwaarde? Het moet realistisch haalbaar zijn. Mijn hoop strijk is niet te overzien! Een echte schande! We hebben niks meer in onze kleerkasten hangen. is wel gemakkelijk voor thuis, maar niet om te gaan werken. *knipoogt*

Voor de rest gaat alles goed met mij. Dank jullie wel.

Mauro groeit als kool! Afgelopen zaterdag is hij 8 maand geworden. 't Kind zit fier rechtop sinds vorige week, zonder steun! En zijn tweede tandje is er ook doorgekomen. Gelukkig zonder al te veel problemen en gezaag van zijn kant. Het is wel nog altijd een droom van een kind! Gisteren heel de dag weggeweest met hem, zelfs op restaurant. We hebben hem niet gehoord, behalve toen hij kraaide van plezier toen we hem aan het knuffelen waren.

Met het huis gaat alles zijn gangetje. Voorlopig zijn nog altijd alleen maar de babykamer en de trap geschilderd. Dit jaar gaan we living en onze slaapkamer schilderen, alsook de badkamers. En de tuin afwerken natuurlijk. De tweede kinderkamer wordt pas geschilderd als het nodig is. De zolder wordt pas geschilderd als die afgewerkt is, wat voor volgend jaar zal zijn. En pas daarna wordt de gang geschilderd. Ahja, hier moeten we nog passeren met al't gerief voor de zolder. Zijn we beter dat we nog de kalken muren vermassacreren in plaats van de verf.

Om aan de living te kunnen beginnen, heb ik een interieurapp gedownload. Hiermee kan ik van de kamer foto's trekken en hopelijk dan een kleurke op de muren zetten enzo. Ik heb al mijn gedacht, maar 't Ventje moet zijn OK nog geven... Misschien kan ik hem overtuigen als hij 't gezien heeft.

Met 't Ventje en mij gaat ook alles goed, ja. Ik ben mijn hoofd aan 't breken over een valentijnsdiner, alleen weet ik niet wat ik zou klaarmaken... Ik heb er geen flauw benul van! Ik heb nog eventjes tijd om hierover na te denken natuurlijk...

OK. Dit was het dan. Een update van jewelste over van alles en nog wat.
Bedankt om dit in zijn geheel te willen lezen.

Liefs,
Me die nu aan haar planning voor school gaat beginnen.

2 opmerkingen:

 1. een tip ivm met uwen berg strijk:

  als je was droog is, in de droogkast op kort warm programma zetten,(als je een droogkast hebt natuurlijk) direct uithalen en mooi plat plooien! heel veel dingen kunnen zo de kast in zonder dat ze een stijkijzer gezien hebben!
  Ik moet enkel nog broeken strijken en hemden, en af en toe ook nog eens een t-shirt...

  t-shirts strijk ik zelfs nooit in de winter want onder een pull ziet toch niemand dat!

  En kledij die niet in de droogkast mag, goed uitschudden en zo recht mogelijk laten drogen, scheelt een hoop in het strijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een tip voor het valentijnsdiner: ik heb mijn man vaak verrast met een "toejes-dessert". De hoofdmaaltijd hield ik redelijk simpel maar ik leefde me uit in een enorme hoeveelheid toetjes (gekocht en zelfgemaakt). Die toetjes in leuke 1-persoons bakjes of los op een groot bord zetten, wat hartvormige bonbons/chocolaatjes erbij en klaar. Bij ons succes verzekerd.

  Kijk voor je studie eens of je een "last-minute/ik functioneer het beste onder deadlines en druk"-type bent. Als dat het geval is, kun je planningen maken tot je een ons weegt maar heeft dat geen enkele zin. Het enige wat je dan in de gaten moet houden is dat je niet al te laat begint maar toch rekening houdt met je behoefte aan deadlines. Onderzoek heeft uitgewezeen dat deadline-types gewoon niet in staat zijn om volgens een planning en gestructureerd te werken. In dat geval kun je je energie beter in andere dingen steken.

  BeantwoordenVerwijderen