woensdag 25 juli 2012

The One With the Good Restaurant

Momenteel zijn wij met vakanie (op vakantie is geen correct Nederlands want je kan niet op een vakantie gaan. Je gaat met vakantie. Enfin, dit geheel ter zijde, maar wij zijn dus met vakantie.) Wij zitten in de Ardennen en Mauro is mee. Mijn ouders huren sinds 2008 elk jaar een huisje in de Ardennen en dan gaan wij mee. Mijn broer en zus komen dan ook mee. Zo zijn we weer een tijdje samen. Is best gezellig. We hebben alle comfor van thuis maar kunnen ons hoofd toch leegmaken, want het huishouden ligt hier niet op ons te wachten.

Vandaag zijn mijn grootouders naar huis gegaan. Zij zijn 82 en 78 jaar oud en zijn zelf nog met de auto afgekomen. Mijn papa is hen wel gaan oppikken om voor te rijden zodat de konden volgen, maar dit doet er nu niet toe. Het feit is dat mijn grootouders elk jaar een paar dagen meekomen.

Met hen zijn wij (mijn Twee Ventjes en ik en mijn ouders) gaan eten in Bütgenbach in restaurant Brüls. Moesten jullie ooit eens naar daar gaan met vakantie gaan, zeker dit restaurant bezoeken!!!

Voor sfeer en gezelligheid, geef ik een 8 op 10.
Het restaurant is in mooie 'eilandjes' verdeeld waardoor ieder tafeltje zijn privacy heeft. De bank aan de muur waar ik op zat, zat vrij comfortabel. De tafels zijn groot genoeg voor alle glazen, borden, bestek...

Voor het eten, geef ik een 9 op 10.
De borden die gepresenteerd werden, waren zeer rijkelijk gevuld. Mooi. De kipfilets met appelsiensaus voor mijn grootouders werden opgediend op borden in de vorm van een schilderspallet. De steak van mijn mama lag op een driehoekig bord. De côte-à-l'os van mijn papa lag op een ijzeren baklaat die in een houten plank werd gelegd. De mosselen van 't Ventje en mij waren gewoon in mosselpotten. (Kan ook niet anders gepresenteerd worden, he...)

Voor de service en bediening, geef ik een 10 op 10.
De meisjes die er opdienden, stonden er echt met de glimlach en waren zeer beleefd en sympathiek. Toen ik Mauro eten aan het geven was (in een hoekje met een dekentje over mijn schouders zodat het niet te hard zou opvallen) was ons eten in feite klaar. Maar toen de serveerster het in de gaten hadden, hebben ze gewacht met ons eten te brengen tot ik klaar was. Toen mijn mosselen voor mijn naus stonden, waren ze eigenlijk nog niet klaar. Ze gingen niet open. Ik heb ze dan teruggestuurd. Na vijf minuutjes kreeg ik mijn mosselen terug + nog een extra portie frietjes.

't Was dik in orde!

Liefs,
Me die dit restarant zeker en vast kan aanbevelen! Jammer dat het zo ver van huis is...

PS: Mijn excuses dat het nu toch een heel klein beetje over Mauro ging...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten