woensdag 14 september 2011

The One With Flair

Dinsdag is 'boekskesdag'. Ik heb 'n abonnement bij De Flair en elke dinsdag valt ze trouw in mijn bus. Elke dinsdag heb ik iets om naar uit te kijken. (elke avond kijk ik uit naar het moment waarop 't Ventje thuiskomt, maar dit is toch niet te vergelijken...)

Maar jammer genoeg laat mijn overvolle agenda het niet meer toe om ze van voor naar achter letter per letter te lezen... (Vroeger deed ik dat op het toilet. Maar nu we verhuisd zijn, heb ik geen zin om dat nieuw kamertje direct te laten volliggen met rommel. Want laat ons eerlijk zijn: één boekje op het vuilbakje worden er rap twee en meer. Dan krijg je dat vuilbakje niet meer open om de lege WC rol weg te gooien. En die boekjes beginnen dan ook te krullen omdat die niet helemaal ondersteund worden.)

Goede voornemens mag je altijd maken, vind ik. Niet alleen maar op 1 januari. Gisteren ben ik 26 geworden. Tijd voor een voornemen om vanaf mijn 26ste te doen. Mijzelf "verplichten" om dinsdags te genieten van De Flair en een snoepje.

Aangezien ik een strikt dieet wil volgen maar ik mezelf ken en vrees dat ik dat niet volhou, kan ik mijzelf toch één 'uitschuiver' per week toestaan zeker?

Wat ik wél altijd lees en quasi onmiddelijk, tijd of geen tijd, is "Hé, het is OK". Hoe geweldig is die rubriek niet!? En hoe dikwijls herken ik mezelf erin. Soms zou ik ze willen uitknippen en er een collage van maken. Maar ook hier speelt weer die 'te weinig tijd' een rol. Hoewel ik - nu we verhuisd zijn - hier wel een plaatsje voor wil voorzien in ons Kleinste Kamertje. In plaats van een hele bibliotheek kan ik er toch een beetje lectuur hangen zeker? Met wat houdt een mens zich anders bezig tijdens dat tijdverdrijf?

Enfin, aangezien het dus gisteren mijn verjaardag was en ik door een onverwacht feestje niet hebben kunnen genieten van Mijne Flair, ga ik dat nu doen se.

Liefs,
Me die zich een uurtje gaat afsluiten van het huishouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten