donderdag 30 januari 2014

The One With the Forgotten Things


In de krant heb ik de veertien dingen gelezen die we nog amper doen. Ik deel ze graag met jullie en zal er ineens ook bijschrijven of dat voor mij ook van toepassing is.

1. Vliegtickets boeken via telefoon
Heb ik nooit gedaan en zal ik niet gauw doen ook niet. Ik heb in mijn leven nog maar één keer gevolgen. Naar Rome met mijn toenmalig lief (hij verdient geen hoofdletter, want hij is het nu niet meer, he). De tickets heb ik niet telefonisch besteld. Ik ben ze gaan halen in een reisbureau. Of we dat in de toekomst zouden doen? Momenteel hebben 't Ventje en ik geen vliegplannen. Moest het wel zo zijn, dan denk ik dat we sowieso online de tickets gaan bestellen. Van zodra het aan de orde is, laat ik het jullie weten!

2. Live tv kijken
Doen wij NOOIT meer. Al die stomme reclame ertussen! Maar dat zou binnenkort ook verdwijnen, heb ik gehoord? Dat de reclame doorgespoeld kan worden. Maar dat zal ons er niet toe dwingen om wél live te kijken. We kijken trouwens naar zowel Familie als Thuis en die vallen op hetzelfde ogenblik. Ik kan nog altijd niet naar twee programma's tegelijkertijd kijken. En daarbij, met 't Klein Ventje kan je soms simpelweg geen tv kijken. Dan is opnemen en kijken terwijl hij slaapt de enige optie.

3. Een cd kopen
Doe ik in feite nooit meer. Geen wonder trouwens dat de Free Recordshops failliet zijn gegaan... Ten eerste heb ik in mijn auto geen cd-speler meer. Alleen een USB-ingang. Dus ik zet alles op de stick en daar luister ik naar. Daar kunnen trouwens enorm veel cd's op! Dan hoef ik tenminste niet meer zitten knoeien en zoeken om te wisselen. Gewoon op het touchscreen kijken en aanraken en hup: de cd springt op!

4. Een fax gebruiken
Alleen op het werk... Bij 'oudere' klanten. Ik probeer meestal via mail, maar er zijn er toch nog die zeggen: "Graag via de fax." Dus op eenvoudig verzoek gebruik ik het op het werk. Als ik zelf mag kiezen, zou ik die gedrochten overal verbannen...

5. Een papieren kalender kopen
Elk jaar laat ik een fotokalendertje maken voor op mijn bureau. Ik zit daar namelijk met gemak 8 à 9 uur per dag. Dan kan het maar beter iets leuks zijn om naar te kijken, nietwaar? Bij mijn ouders is het de jaarlijkse gewoonte dat we een papieren maandkalender krijgen met van die speciale tekeningen/foto's (landschappen, desserts...). 't Ventje en ik vinden dat trouwens nog het gemakkelijkst. Op het werk hebben we ook maandplanningen tegen de muur hangen. En dit voor de eerstkomende drie maanden. Zo zien we de verlofplanning en de planning van de dunning. Lekker handig! 

6. Een cheque uitschrijven
Heb ik nog nooit gedaan en ziet er niet naar uit dat ik het ooit zal doen. Alhoewel we voor ons huis een deel met cheque betaald hebben (ik dacht bij de notrais) maar die werd dan door de bank ingevuld...

7. Naar een speelhal gaan
Behalve een lunapark, ben ik nog nergens anders binnen geweest waar ze van die verslavende spelletjes hebben. Ik zou wel graag eens naar een casino gaan. gewoon, om de sfeer op te snuiven. Zou ik dat op mijn nog-niet-bestaande bucket list durven zetten?

8. Een (handgeschreven) brief schrijven
Een brief schrijf ik niet echt. Wel kaartjes. Wat is er nu charmanter dan een handgeschreven beterschapskaartje of 'succes-in-jullie-nieuwe-huis'kaartje?

9. Naar de bibliotheek gaan
Doe ik quasi nooit meer. Maar dat komt doordat ik nogal op propere boeken gesteld ben en ik de indruk heb dat dat in een bibliotheek niet echt het geval is. Niet iedereen is daar zo op gesteld als ik, natuurlijk. Ik vind trouwens ook dat die bibliotheken niet echt uitnodigend zijn. Die van ons is bijvoorbeeld in de kelder van het cultureel centrum. Je moet het maar weten!

10. Een papieren krant lezen
Doe ik alleen bij mijn Schoonmama en dan nog zittend aan een tafel. ik vind niets handigs aan die veel te grote en moeilijk door te bladeren exemplaren. Geef mij dan maar de digitale versie!

11. Hoofdrekenen
Doe ik NOOIT meer! Rekenmachine op GSM is superhandig en juister!

12. Een vaste telefoonlijn hebben
Heb ik nog wel, maar wordt quasi niet gebruikt. Zelfs mijn oma heeft geen vaste nummer meer! Aangezien het goedkoper is van mobiel naar mobiel te bellen dan van vast naar mobiel...

13. Zelf een fotoalbum maken
Dit doe ik dan weer wél! Ik vind het zo leuk om echt op de ouderwetse manier foto's in te kleven, tekstjes bij te schrijven, tekeningetjes bij te zetten... Ze worden nog regelmatig bekeken. Is voor mij echte nostalgie...

14. Een kaart gebruiken om de weg te vinden
Doe ik tegenwoordig niet meer. Ik heb ook geen GPS in de auto, maar wel op de GSM en die wijst mij evengoed de weg!

Hoe zit het bij jullie? Wat doen jullie nog wel of wat waren jullie al vergeten?

Liefs,
Me die zich afvraagt hoe het met de rest van de mensheid zit op dit vlak.

3 opmerkingen:

  1. Ik doe nog meer dan de helft! en ben pas 34 ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe nog vanalles van jouw lijstje ,ben waarschijnlijk stuk ouder dan jij bent ,heb nog altijd de kaart naast de Tom Tom,ja vaste telefoon,rekenen uit het hoofd ,fotoalbum maken wel digitaal,lees de krant dagelijks, ja ga naar de bieb,nee geen speelhal ,maar wel brieven schrijven,geen fax en vliegtickets ,nou kom toch een heel eind ,groet marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga heel veel naar de bib. Mijn eigen boeken moeten pikfijn in orde blijven en als ik ze lees mogen er geen plooien in de rug komen, maar ik heb geen er geen last van dat de boeken van de bib niet zo tiptop meer zijn. Ik lees gewoon veel te graag en als ik ze allemaal zelf zou moeten kopen ... heb ik geen geld meer voor wollekes en stofkes :-)

    BeantwoordenVerwijderen