woensdag 17 oktober 2012

The One With the (W (S) ) M

Pfieuw... Ik zit hier met het schaamrood op mijn wangen! Eerst en vooral omwille van het feit dat het een tijdje geleden is dat ik nog geschreven heb. En ten tweede: hoeveel schrijf - / typfouten heb ik gemaakt tot hier toe! Gigantisch veel! En jullie hebben daar gewoon over gelezen? Zonder iets te zeggen? Jullie zijn toch echte schatten, he!

Enfin. Nu heb ik jullie helemaal om de tuin geleid! Want wat wil mijn titel nu zeggen?
Ik ben op dit ogenblik een WSM.

Eerst en vooral zal ik beginnen met de M uit te leggen. De M van mama. Want dat ben ik - zoals jullie weten - al sinds 2 juni dit jaar. Een superfiere mama die haar twee pollekes kust omwille van het feit dat Mauro (ook een M) zo'n braaf en rustig kind is. Een andere keer zal ik nog eens een update geven van Mauro zelf.

Dan moeten we de W erbij denken. Want sinds 10 september ben ik officieel een Werkende Mama. Ik had nog wel verlof, maar werd niet meer betaald door de Mutualiteit. Een Werkende Mama... Een fulltime werkende mama. Ik ben heus niet de enige, dat weet ik wel. Maar omdat Mauro zo'n zaligheid is, ben ik beginnen nadenken...

En dan komt de S, he! Sinds 24 september ben ik een Werkende, Studeren Mama. Ik ben aan mijn opleiding via Hoger Afstandsonderwijs begonnen. Nog steeds zonder de volledige steun van 't Ventje, maar 't is mijn droom die ik najaag en waar hij en Mauro later beter van zullen worden. Want een gelukkige vrouw/mama is toch het allerbelangrijskte?

Mijn huidige job doe ik wel graag, maar niet tot aan mijn pensioen. Aangezien ik pas met pensioen mag gaan op 1 oktober 2050 (indien dit niet verlengd wordt) is dat nog een hele poos en kan ik maar beter een job uitoefenen die ik met hart en ziel wil doen.

Vandaar dat ik op heden de titel WSM draag, Werkende, Studerende Mama.
En vandaar ook het schaamrood op mijn wangen in verband met die schrijffouten... Want een leerkracht Nederlands to-be... 't Is niet gepremitteerd, he.

Liefs,
Me die de loodzware job heeft van haar fulltime baan te combineren met gezin & huishouden en studies.

1 opmerking: