woensdag 4 juni 2014

WE 300 - LekkenZe zette een emmer op de grond onder het gat in het plafond. *drup* *drup* *drup* hoorde ze, telkens met een interval van tien seconden.
Na een uurtje was haar emmer vol. Ze verving hem en goot het vocht weg. *drup* *drup* *drup* hoorde ze, telkens met een interval van twintig seconden.
Ze zette zich in de zetel met een waterijsje uit de diepvries en begon dit op te eten. Ondertussen las ze ook nog een thriller van Deflo. Ze ging er helemaal in op.
Op een bepaald ogenblik hoorde ze geen *drup* *drup* *drup* meer. Ze keek op van haar boek zonder te stoppen met haar ijsje op te eten en verslikte zich stevig. Haar emmer was overgelopen!
Ze zette zich recht, verving snel de emmer en ging weer in de zetel zitten. *drup* *drup* *drup* hoorde ze, telkens met een interval van dertig seconden en meer.
Haar ijsje was ondertussen ook al op. Haar boek was nog niet uit. Ze bleef liggen lezen.
Toen ze geen *drup* *drup* *drup* meer hoorde, keek ze nog eens op. Uit het gat in het plafond kwam niets meer naar beneden vallen.
Ze ging naar boven om te kijken wat er aan de hand was. Aangekomen in de slaapkamer zag ze wat de oorzaak was. Daar lag haar man. Met een schotwonde in zijn hoofd. Hij lag op zijn rug op de grond, had het pistool genomen en zichzelf door zijn hoofd geschoten. Vandaar ook het gat in de vloer/ het plafond.
Het druppen was gestopt omdat haar man letterlijk en figuurlijk was leeggebloed.
Ze ging terug naar beneden om de laatste emmer leeg te maken en begon het gemorste bloed op te kuisen. Dit ging iets moeilijker dan gedacht want was opgedroogd.
Ze rende naar toilet en kotste haar ingewanden uit.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
 

300 WE is een schrijfopdracht van Plato. Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin een bepaald woord - ditmaal lekken - niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op:
http://platoonline.wordpress.com 

6 opmerkingen:

 1. Zo heej...... het lijkt wel het begin van een verhaal maar al na enkele woorden kreeg ik de indruk ergens 'middenin' te zijn beland....
  Indrukwekkende We, alleen al vanwege het feit dat je er bij mij voor zorgt dat ik met vragen blijf zitten, zowel naar de voorkant van het verhaal als de achterkant .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gats.... wat een eng verhaal. Ben benieuwd hoe ze het lijk wegwerkt... het zet mijn fantasie wel aan het werk.... Pfffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij houdt wel van indrukwekkende einden aan verhalen... Ik vind het een dijk van een verhaal, maar ergens knaagt het wel een beetje, dat ze pas aan het eind besluit te gaan kijken waar dat rode vocht vandaan komt. Terwijl ik als lezer ook het gevoel heb, dat de omstandigheden in dit verhaal gewoon zo zijn. Goed geschreven WE.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Luguber verhaal, met bizarre lekkerij...
  Dat lijkt mij geen gelukkige relatie te zijn geweest, want als er een dergelijke substantie in een emmer drupt (die je er blijkbaar zelf hebt neergezet) en je gooit die gewoon leeg zonder je te verbazen, dan zou je toch willen weten wat er aan de hand is vóórdat je gaat verder lezen, hoe spannend het boek ook is...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht dat ik hier toch echt had gereageerd. Vreemd.
  Ik schreef dat ik het wat vreemd vond dat ze dan geen bloed zag druppen geloof ik.
  In elk geval vond ik het een bloeddorstig verhaal. Nu nog natuurlijk. Maar wel tot
  het einde toe spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inmiddels zijn we alweer een heel eind op weg met WE scoren. Dus als je zin hebt, schrijf en scoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen