zondag 9 december 2012

The One With My Very First Biscuit

Gisteren hielden we een Sinterklaasfeestje voor mijn metekindje en 't Ventje zijn petekindje. En uiteraard voor ons eigen kindje ook.

Ter gelegenheid van dat feestje, heb ik mijn allereerste biscuit gemaakt!

Mijn deeg heb ik gemaakt volgens de aanwijzingen van deze dame. En ik moet zeggen, het was wel gelukt. Maar tien minuten met een mixer in suiker en eieren staan roeren... Daarvoor zou een KitchenAid ideaal zijn! Dan kan ik dat opzetten en ondertussen iets anders doen. Maar neen, 't Ventje bijt niet... Het zal niet onder de kerstboom liggen (wegens te duur... Voor € 600 mag die ook de keuken opgeruimd houden enzo, en dat is niet het geval)...

Mijn biscuit werd dan opengesneden en er werd rodevruchtengelei tussen gesmeerd. Daarmee was die ook eens op.

Ik heb dan de bovenkant van mijn biscuit proberen gladstrijken met crème au beurre. 200 gram goeie (ongezouten) boter, 200 gram bloemsuiker en één eetlepel water. En roeren maar! De bovenkant van mijn biscuit was redelijk hobbelig... Ik weet nog altijd niet goed hoe dat kwam en of dit normaal is...

Daarna heb ik met rolfondant proberen werken. Ik kreeg mijn groene onderlaag niet dun genoeg en ook niet groot genoeg om ze volledig over mijn taart te laten vallen. Iemand tips hoe ik dit kan wel kan doen? Want dat lijkt me zo moeilijk! Ik heb dan juist maar de bovenkant bekleed met groene fondant. Uit mijn rode heb ik dan een mijter proberen snijden. Bij het slagroom heb ik dan drie zakjes vanillesuiker en gele kleurstof gedaan en dit goed opgeklopt. Met een spuitzak heb ik dan proberen afwerken. De buitenkant van de biscuit werd ook nog afgewerkt met slagroom, bij gebrek aan rolfondant of crème au beurre voor chocoladeschilfers en bij te veel aan slagroom om de pot uit te likken.

Wat vinden jullie van mijn eerste creatie? Let op: alle begin is moeilijk. Maar ik was al zeer trots op hetgeen er op tafel kwam.

In feite viel de taart wel redelijk zwaar uit. Ik had er snel genoeg van. Ze was nog niet luchtig genoeg.

Als avondeten hebben we dan pannenkoeken gegeten. Iemand heeft zelfs pannenkoeken belegd met kaas! hoe haal je 't in je hoofd!? Ik wou er niet van proeven!

't Was een leuk feestje en de kindjes waren braaf. We hebben goed gelachen. En iedereen was content. Zoals het op een feestje hoort te zijn. Maar wel druk... Vier kindjes voor zes volwassenen, en dan nog eentje onderweg. Dus volgend jaar zijn we al zeker met zes volwassenen en vijf kindjes. Wie weet is er dan bij ons ook nog een onderweg... (Voor zover ik weet is het nog altijd niet van dattum, hoor. We hebben een zeer efficiënt voorbehoudsmiddel... Namelijk geen seks... *knipoogt*)

Liefs,
Me die hopelijk nog veel biscuits gaat bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten