maandag 27 februari 2012

The One With the Birds

Cartoons Wallpaper: For the BirdsToen ik vanmorgen het gordijn in de slaapkamer opentrok, zag ik dat het redelijk mistig was. Niet zo'n schitterend weer dus.

Maar toen ik de achterdeur opentrok om naar de garage te gaan, hoorde ik de vogeltjes fluiten! Ondanks het feit dat het toch koud was, werd ik vrolijk van die tjilpende vogels. Geeft me een instant-lente-gevoel.

Het zonnetje dat schijnt en dan die tjilpende vogeltjes brengen mij echt in Lente-stemming. Dan heb ik ineens zin om heel ons huisje onder handen te nemen. De ramen lappen, de kasten uitwassen, opruimen, weggooien wat in de weg ligt... Een echte Lente-schoonmaak houden dus! Ik denk toch dat dit de plannen gaan zijn voor komend weekend... Als de zon het de hele week uithoudt en mij de hele week energie geeft natuurlijk.

Liefs,
Me die vanavond gewoon (niet in Lente-schoonmaak-taal) gaat dweilen.

donderdag 23 februari 2012

The One With "Komen eten!"

Ik kijk graag naar "Komen eten". En ja, het is toegestaan mij uit te lachen. Ik vind dit vermakelijke televisie waarbij ik niet te veel moet nadenken en zodus geeft me dit de nodige ontspanning. Er voor in de zetel gaan liggen, dat doe ik nét niet. Meestal kijk ik ernaar terwijl ik mij door de strijk aan 't worstelen ben (en om eerlijk te zijn is die strijk eigenlijk altijd nogal veel. 't Ventje draagt elke dag een proper hemd en t-shirt. Dit maal 4 en dan heb ik al 8 stuks kleding van hem te strijken op één week. Dan tel ik er mijn kleren nog niet bij en ons weekendkleren... Jaja, dat belooft voor als onze Juul wat groter wordt... Als ik dan die kleedjes/hemdjes ook moet strijken, dan zal 'k mij wel zoet weten te houden. Dus please: laat "Komen eten" nooit stoppen!)

Eigenlijk is mijn verhaal hier nog lang niet gedaan! Eigenlijk heb ik 'n idee.

Waarom starten we niet met "Komen bloggen"?

Het format is hetzelfde. We maken een groepje van vier bloggers uit elkaars buurt (ikzelf woon in Aalst...). We maken een driegangenmenu voor elkaar met een bepertk budget (uiteraard af te spreken maar zeker niet onmogelijk. Check maar websites met 'budgetkoken' als codewoord.). We geven elkaar punten op tien voor sfeer en gezelligheid en 't eten. Maar dit doen we dan op onze blog en zonder camera's. We kunenn dit misschien 's vrijdags laten doorgaan zodat we een heel weekend hebben om onze hierover blog te schrijven, liefst incl. foto's (indien gewenst anoniem).

Ik weet niet of er geïnteresseerden zijn, maar hierbij is de bal geworpen en diegene die mee wilt spelen vangt hem maar op!  

Volgens mij is dit trouwens ook een ideale gelegenheid om de schrijvers achter bepaalde blogs te leren kennen!

Liefs,
Me die nieuwsgierig is of dit idee 'van grond' zal geraken.

zondag 19 februari 2012

The One With the Award


Wauw! Ik heb weer een Award gekregen! En daarmee hopelijk een heleboele nieuwe volgers (a.k.a. lezers a.k.a. fans...) Deze lieve dame heeft me vereerd met deze Award! Bedankt daarvoor!

Hier volgen de regels en wat je met deze Award moet doen.
1) Voeg de Award op je blog toe.
2) Bedankt de blog(ger/gster) die je deze Award gegeven heeft.
3) Vermeld 7 willekeurige zaken over jezelf. 
4) Zet de regels op een rijtje.
5) Geef deze Award aan 15 bloggers door.
6) Informeer ze alle 15 door een reactie op hun blog te plaatsen.

Regels 1, 2 en 4 heb ik bij dezen al uitgevoerd.

Regel nr 3: Vermeld 7 willekeurige zaken over jezelf. Dit is de moeilijkste regel van al. Geloof me vrij!
Wist je dat:
* Ik een fameuze snoepkont ben?! Ik kan niet beginnen aan een doosje mikado-stokjes met witte chocolade zonder dit doosje binnen de 10 minuten helemaal leeg te eten.
* Ik mij altijd verschrikkelijk schuldig voel als ik zo'n doosje heb binnengespeeld? Ik zou zo graag vermageren maar die stokjes roepen mij echt!
Dit fameus geminderd is sinds ik zwanger ben? Die zoete stokjes spreken mij niet meer zo hard aan. Er liggen nog  altijd 4 doosjes in de kast die 't Ventje voor mij had meegebracht maar waar ik dus tot op de dag van vandaag nog altijd niet van gesnoept heb.
* Ik ineens tot de conclusie kom dat ik precies met een verslaving te maken heb? Die mikado-stokjes snoepte ik het meest, maar zo van die flensjes van Delhaize of dinosauruskoeken met chocolade (pure) gingen er ook vlotjes in.
* De chocoladestokjes vervangen zijn door fruitsla? Alleen jammer dat het winter is en er niet zo veel lekker of 'speciaal' fruit te vinden is. Tenzij het stukken van mensen kost.
* Ik mijn fruit voor in de fruitsla superklein snijd? Ik overgiet het dan altijd ruim met fruitsap en voeg er nog 4 zakjes vanillesuiker aan toe ook.
* Ik ondanks het feit dat ik suiker toevoeg aan mijn fruitsla ik er toch van overtuigd ben dat ik goed en gezond bezig ben?

Deze Award zou doorgegeven moeten worden aan 15 andere bloggers... Is ook moeilijk in feite. Misschien zelfs nog moeilijker dan regel nr 4!
Ik zet de "verkozenen" in willekeurige volgorde!
1) Elisse: zij heeft altijd prachtige foto's op haar blog staan en haar fascinatie voor uilen is magnifiek!
2) Gioia: zij heeft altijd geweldige ideeën over mode. Maar vrienden en familie staan bij haar ook hoog aangeschreven (denk ik toch, want haar blog straalt warmte af.)
3) Elisanna: ze heeft er al één gekregen. Maar ik vind dat ze er nog één verdient omdat ze zo'n gewelig inspirerende handige henrietta is! Ik zou er graag privé-les bij volgen want haar creaties zijn geweldig!
4) Frederique: zij schrijft zo vol liefde over haar familie dat je er alleen maar gelukkig van wordt! Zo'n warm nest is iets wat ik ook zal trachten na te streven!
5) Marit: ze neemt geen blad voor de mond en in feite durft zij uitspreken wat ikzelf vaak loop te denken! Ik herken mijzelf een beetje in haar. Haar schrijfstijl is trouwens zo grappig! Ga zelf maar eens een kijkje nemen! 't Is de moeite waard!
6) Myrna: ze schrijft zo luchtig over het leven met een peuter en pasgeboren baby dat je er in feite mee zou kunnen beginnen lachen.
7) Lie: ze neemt geen blad voor de mond and I love it! Ze schrijft zwart op wit wat zoveel mensen denken (waaronder ikzelf. En ik heb dan nog eens niet zoveel tegenslag gehad als zij! Dus in feite heb ik geen recht van spreken... Maar toch. 't Doet deugd om te zien staan wat ik denk zonder dat ik het zelf geschreven heb.)
8) Pumps en Luiers: een mama zoals zij wil ik wel worden! Op de foto's ziet ze er toch altijd mooi verzorgd uit! Ik zou persoonlijk niet graag zo'n mama worden die zich laat verslonzen... Dus zij is mijn vorbeeld!
9) Mama van Vijf: gewoon naar haar blog kijken maakt je al vrolijk! Dus ga zeker eens piepen! Vooral haar 'Count your blessings' zijn supermooi!
10) Juffrouw Sanseveria: grappige foto's! En voor de rest een pricnipieel mens waar ik alleen maar respet voor kan opbrengen.
11) Barbara: ze heeft een lange weg afgelegd, maar de fierheid druipt (terecht) van het scherm bij het bekijken van haar blog!
12) Kaatje: ze maakt geweldig mooie kleren! Voor de rest is de blog gewoon prettig vertoeven.
13) Meisjesmama: tussen de blogs die ik volg is zij de enige die mannenkleren durft maken. (Ofwel kijk ik er bij de rest over...)
14) Joli Gateau: ziet er gewoon een heerlijke blog uit! Ik zou er beter wat van opsteken (t.t.z. dingen uitproberen die zij ook maakt.)
15) Babsie: weeral een dame waarvoor ik alleen maar bewondering en respect heb! Als je gaat kijken zal je 't zelf wel gauw genoeg weten.

Voilà. Dit was het. Ben er toch effe zoet mee geweest.

Liefs,
Me die in hare strijk gaat vliegen!

woensdag 15 februari 2012

The One With the Hearts

Gisteren was het Valentijn. Hebben we dat kunnen missen? Neen! Want in elke winkel hingen er hartjes!

Ik moet eerlijk bekennen dat wij er ook aan meegedaan hebben... In plaats van gewoon aardappelen te eten zoals elke dag, had ik gisteren iets harder mijn best gedaan.

Eerst had ik een klein flesje champagne opengedaan (ik heb 'gezondigd'. Ik heb een half glaasje meegedronken. Kan toch geen kwaad, of wel? Ik let wel op, maar overdrijven moet nu ook weer niet, vind ik. Dat kind zal wel gezond ter wereld komen! En daarbij: ik doe dat echt niet wekelijks of maandelijks. Maar echt sporadisch. Nu is 't gedaan tot met de bevalling!) en blokjes kaas, salami en zwan-worstjes gegeven. Ondertussen stonden er vier warme hapjes per persoon in de oven.
Na het aperitief, heb ik het voorgerecht gemaakt. Toast gerookte zalm (naar het schijnt mag dit ook niet als je niet immuun bent voor toxoplasmose??? Ik weet het niet.) en een potje met zes scampi's in lookboter.
Dan zijn we heel even in de zetel gaan zitten om ons eten te laten zakken. We hebben 'n halfuurtje naar televisie gekeken. (We hebben de liveshow van The Voice van afgelopen vrijdag verder afgekeken en zijn blij dat dienen Tanguy (what's in a name! Ik vind deze echt lelijk! En niet alleen de naam om eerlijk te zijn...) eruit geflikkerd werd door een kei-pissed Alex Calier.)
Nadien heb ik het hoofdgerecht gemaakt. Steak met peperroomsaus en kroketten voor 't Ventje. Steak met champignonroomsaus voor mij. Dit hebben we zelfs niet helemaal meer opgekregen.
Het dessert staat nog in de koelkast. Is voor vanavond. Roomsoesjes... Heerlijk! Vanavond doen we er wel de chocoladesaus over!

Natuurlijk hebben we ons ook bezondigd aan cadeautjes voor elkaar. Ik had voor 't Ventje - keistom - een DVD gekocht die hij al héél lang héél graag wou. Hij is 'n beetje een filmfreak en dan geef ik hem liever iets waar hij iets aan heeft dan een pluchen beertje ofzo.
Hij had echter voor mij een véél mooier cadeautje gekocht waardoor ik mij doodschaamde! Met Kerstmis heb ik zo'n pandora-armband gekregen van mijn schoonfamilie. Normaal gezien mag je zelf niks kopen voor aan die armband. Ik ben dat trouwens ook niet van plan. Maar gisteren kwam 't Ventje dus af met een 'bedeltje' voor aan die armband met hartjes op. Supermooi! Nu hangen er al drie aan. Op naar de rest! Misschien dat mijn eerste armband binnen tien jaar voltallig zal zijn...

Liefs,
Me die simpelweg gelukkig is.

woensdag 1 februari 2012

The One Where It's Freezing

Barkoud, zo kun je de temperatuur buiten omschrijven. Heb het vanmorgen zelf ook mogen voelen op die drie meter tussen mijn voordeur en mijn auto.

't Ventje rookt buiten. En aangezien hij fameus verslaafd is aan die stinkstokken, staat hij altijd buiten (onder "lichte" dwang van Me). Vanmorgen zei hij ineens zo "Amai, als ge drie minuten blijft buitenstaan, vriesde vast aan de grond." (Overdrijven is his middle name...)

Toen ik instapte in de auto, gaf de buitenthermometer -7°C aan. Lekker warm! En 't is er niet op gebeterd op weg naar 't werk.

Gelukkig kreeg ik mijn auto gestart... Want vanmiddag was ik de krant aan 't lezen op Tinternet en daar stond een foto van een ondergesneeuwde auto met als kop "Auto's starten niet na barkoude nacht". Ik vind zo'n artikels op Tinternet GE-WEL-DIG! Vooral het feit dat de mensen daarop kunnen/mogen reageren. Daarvoor alleen al lees ik op Tinternet de krant! Om die reacties te kunnen lezen! Oh my God, zitten daar onnozelaars tussen! Ik lach mij altijd een kriek bij het lezen van die reacties en stel mij echt de vraag of er mensen zijn die zo dom zijn... 't Is soms niet te doen. Dan beginnen ze met elkaar ruzie te maken, he... En er zijn veel mensen die niet weten waar ze over spreken.

Liefs,
Me die onnozele reacties op de artikels super vindt en de mensen van achter haar computerscherm durft uitlachen. Gewaagd, he?